4 hónapnál régebbi cikk

Tájékoztató a felsőoktatási képzésekről: az Óbudai Egyetemen elérhető szakokról, a felvételi eljárásról és a többletpontok rendszeréről tájékozódhattak a résztvevők
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Tájékoztató a felsőoktatási képzésekről: az Óbudai Egyetemen elérhető szakokról, a felvételi eljárásról és a többletpontok rendszeréről tájékozódhattak a résztvevők

Elsősorban középiskolai pedagógusoknak és intézményvezetőknek szólt az a felsőoktatással kapcsolatos fórum, amelyet az Óbudai Egyetemen rendeztek szerda délután. A rendezvényen a felvételi eljárás részleteiről és a többletpontok rendszeréről is tájékozódhattak a résztvevők.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karon és a Keleti Károly Gazdasági Karon elérhető felsőoktatási képzések kerültek fókuszba azon a tájékoztató fórumon, amelyet elsősorban középiskolai oktatók és intézményvezetők számára szerveztek szerda délután. Az eseményt Mészáros Attila alpolgármester nyitotta meg, aki kiemelte, hogy az elmúlt évek statisztikái alapján egyre több székesfehérvári és környékbeli diák választja a megyeszékhelyen elérhető képzéseket felsőoktatási tanulmányaik kapcsán.

"Évről-évre nagyon sok fiatal tanul az egyetemen. Ami nagyon fontos, hogy nagy részük duális képzésben tud tanulni. Ez egyszerre jelenti az egyetemi tudásnak a megszerzését, illetve a gyakorlatorientált képzést a vállalatoknál, azt gondolom, hogy ez egyedülálló az országban" – hangsúlyozta Mészáros Attila.

Az alpolgármester hozzátette, hogy az idén szeptember óta elérhető gazdálkodás és menedzsment szak mellett jövőre már a pénzügyi-számviteli szak is el fog indulni az egyetemen, amely képzés kiemelt jelentőségű lesz a város iparának szempontjából is. Györök György, az Alba Regia Műszaki Kar dékánja köszöntőjében az egyik elsődleges szempontként a hallgatói létszám növelését emelte ki, valamint az emberközpontú képzések kialakításának fontosságát hangsúlyozta. Pogátsnik Mónika oktatási dékánhelyettes az egyetemen elérhető szakokról adott tájékoztatás.

"Gazdasági karunkon gazdálkodás és menedzsment alapszak indul, illetve vállalkozás-menedzsment mesterszak. A műszaki karon három intézet van, a mérnöki intézetben gépészmérnöki, villamosmérnöki, műszaki menedzser szak, illetve mesterszakon a mechatronikai mérnöki képzés indul el" – mondta el Pogátsnik Mónika.

Informatika területen a mérnök-informatikus képzés három szinten indul: felsőoktatási szakképzés, alapképzés- és mester képzési szinten. A Geoinformatikai Intézetben a földmérő-földrendező alapszak és az erre épülő geoinformatikai mesterszak fog elindulni. Az idén szeptemberben indult sportközgadász képzés továbbra is elérhető lesz.

A továbbiakban szó esett az Óbudai Egyetem felvételi sajátosságairól, valamint a felvételi eljárás során adható többletpontok rendszeréről. Ez alapján az egyetem száz többletpontot adhat, nyelvvizsgák esetében maximum hatvan pont adható, ugyanez igaz az emelt szintű érettségik esetében is. Közösségi szolgálatért tíz pont adható, ezen kívül az egyetem által szervezett szaktárgyi előkészítő tanfolyamon való részvételért és sikeres vizsgáért, az ECDL vizsgáért, az országos szintű versenyeredményekért, valamint a sporteredményekért további többletpontok adhatók.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek