4 hónapnál régebbi cikk

90. születésnapján köszöntötték Ági nénit 
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
90. születésnapján köszöntötték Ági nénit 

Népes családja – gyermekei, unokáik és dédunokái – körében ünnepelte 90. születésnapját Fülöp Gyula Jánosné Székesfehérváron.

Ági néni 1934. január 5-én született, egyedüli gyermekként nőtt fel és mindig fehérvári polgár maradt. A József Attila Gimnáziumban érettségizett, 1954-ben kötött először házasságot, melyből három gyermeke, két fia és egy lánya született. A Videotonban töltötte munkás éveit, dolgozott televízió műszerészként, majd programozóként folytatta pályáját. Válását követően másodszor is megházasodott, van egy fogadott lánya. A családi életét tekintve nagyon szerencsésnek vallja magát, hiszen a sors 11 unokával és 17 dédunokával ajándékozta meg.

Ági néni életében meghatározó szerepet tölt be a sport, minden bizonnyal ennek köszönheti, hogy korát meghazudtoló aktivitással és rendkívül jó erőben tölti a mindennapjait. Fiatalon versenyszerűen tornászott, később felnőttként az edzőképzőt is elvégezte. A Köfém-en alakult tornacsapatban néhány évig óvodás tornával dolgoztak, majd versenytornával folytatták a munkát, Ági néni egészen 60 éves koráig edzősködött. 2014-ben egy infarktusból történő felgyógyulást követően csatlakozott a Székesfehérvári Szív Egyesülethez, és visszatért az aktív sporthoz, jár úszásra, tornára, sőt, még versenyez is.  Nagy örömére szolgál, hogy dédunokái közül mindannyian sportolnak valamit. „Tulajdonképpen végignyargaltam az életemet” – fogalmazott Ági néni, aki a folyamatos aktivitásban, a vidámságban, a csüggedés elkerülésében látja hosszú életének titkát. Szereti az olvasást, a zenét és a művészeteket is.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében Farkas László palotavárosi képviselő köszöntötte Fülöp Gyula Jánosnét a miniszterelnöki gratuláló emléklappal, a város ajándékaival, és kívánt jó egészséget, további hosszú és vidám életéveket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek