3 hónapnál régebbi cikk

Téli paradicsom: elérkezett a téli nyaralások és a síutak időszaka
Fehérvár Médiacentrum fotója
youtube/Kutrik László
Téli paradicsom: elérkezett a téli nyaralások és a síutak időszaka

Véget értek az ünnepek, lassan mindenki leszedi a karácsonyfát, azonban a téli vakáció időszakának koránt sincs vége. Ausztriában például megfelelő időjárás esetén november közepe a síszezon kezdési időpontja, de mi inkább az év elején keressük fel a környező országokat.

Ribi Péter, az egyik székesfehérvári utazási iroda ügyvezető igazgatója azt mondja, hogy tapasztalatuk szerint a magyarok és a fehérváriak leginkább a szomszédos országok hegyvidéki területeire tervezik a téli vakációt.

„A fő célterület Ausztria, a második fő terület pedig Olaszország, utána Szlovákia, illetve Franciaország. Egyre népszerűbb egyébként a sísport Magyarországon is, ami talán kevésbé jó, hogy egyre drágábbak a síbérletek árai. Korábban negyven-ötven euró körül volt, most már sok helyen hatvan euró fölötti a napijegy” – fogalmazott Ribi Péter.

Sokan vannak, akik rendszeresen ugyanarra a jól megszokott szállásra és sípályára járnak vissza, míg mások inkább új helyszíneket fedeznek fel. A síelés mellett a különböző helyi látványosságok és a szervezett túrák is vonzzák a látogatókat a csodaszép téli tájakon.

„Rövidebb buszos kirándulások télen elsősorban az adventi, illetve a szilveszteri, valamint a karneváli időszakra korlátozódnak. Mostanában jött meg nyolc szilveszteri csoportunk Európa különböző részeiről, a legközelebbi buszos utazások a karneválok időszakában lesznek” – mondta a szakember.

Természetesen még most sem késő országot, szállást és programot választani egy-egy hétre vagy csak néhány napra, hogy minél kellemesebben teljen a tél hátralévő része. A város utazási irodái, számos lehetőséggel várják azokat, akik számára nem csak a nyár jelenti az önfeledt kikapcsolódást és a szokásos vakációt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek