3 hónapnál régebbi cikk

Polár pulóver - tökéletes védelem a hideg ellen
Fehérvár Médiacentrum fotója
streetsport
Polár pulóver - tökéletes védelem a hideg ellen

A szabadtéri sportok szerelmeseinek tökéletes választás a polár pulóver, amikor az időjárás hűvösebbre fordul. Természetesen ez a különleges ruhadarab nem hiányozhat a gardróbokból.

Cikkünkben utánajártunk annak, hogy pontosan mit lehet tudni erről az anyagról, és annak is, hogy miért érdemes viselni.

A StreetSport oldalán beszerezhető polár pulóverek nem csak aláöltözetként nyújtanak védelmet a hideg ellen, sima pulcsiként is hordhatóak. Érdemes ezt a különleges ruhadarabot választani, hiszen nem mindegy, hogy a szabadban milyen felsőrésszel védjük magunkat.

A polár pulóver megfelelő hőszigetelés mellett a kényelmet is biztosítja

Nem véletlen, hogy ma már sokak számára kötelező viselet a polár pulóver a szabadban történő sportolás során. Ez a ruhadarab szintetikus, poliészter/polietilénből készül. Az anyagot több, mint 40 éve hozták létre, hogy kiváltsák vele a gyapjút, mivel könnyebb és olcsóbb alternatíva.

A sportruházatot gyártók előszeretettel használják, mivel a megfelelő hőszigetelés mellett a kényelmet is biztosítja ez az anyag. Ráadásul a polár pulóverek széles választékban kaphatóak, így mindenki könnyen megtalálhatja azt a változatot, amely a legjobban illik a stílusához.

Milyen előnyei vannak a polár pulóvernek?

Mutatunk néhány előnyt, amelyek bizonyítják, hogy mindenkinek érdemes befektetnie legalább egy polár pulóverbe. Elsőnek a kiváló hőszigetelést kell megemlíteni, hiszen ez az anyag tökéletesen tartja a test melegét. Gyorsan szárad, elvezeti a nedvességet. Ezáltal szabadtéri sportolás esetén a polár pulóverekkel megelőzhető a megfázás.

Továbbá kényelmes viseletet biztosítanak ezek a ruhadarabok, hiszen extrán puhák és rendkívül rugalmasak. A teljesítményt sem rontják, hiszen nem korlátoznak, szabadon lehet ezekben a pulóverekben sportolni.

Az előnyök közé tartozik az is, hogy ez az anyag nedvesen is melegen tartja a viselőjét, a szintetikusságának köszönhetően pedig nagyon hamar megszárad. Továbbá az izzadságot is elvezeti, ami elengedhetetlen tulajdonság, ha sportruházatról van szó. Természetesen nem csak sportoláshoz használható ez a ruhadarab, bátran viselhető a mindennapokban is, hiszen stílusos megjelenést biztosít.

Könnyen mosható, az anyag nem deformálódik és nem megy össze, stapabíró.

Milyen hátrányai vannak az anyagnak?

Természetesen ennek az anyagnak is van néhány gyenge pontja, azonban nem is biztos, hogy nevezhetjük ezeket hátrányoknak. Ha mégis, akkor is csak erős idézőjellel tehetjük ezt. Az egyik ilyen jellegzetessége az elektrosztatikusság, vagyis "feltöltődik" hordás közben, amelynek következtében előfordulhat, hogy levételkor égnek áll a hajunk. Ez némiképp mulatságos tulajdonsága ennek az anyagnak.

A másik gyenge pontja, hogy elveszti a légáteresztő képességét, amikor átázik és igyekszik a hideg ellen védeni a testet. Mivel megtelik vízzel, nehezebben szellőzik. Ezért érdemes minden adandó alkalommal alaposan megszárítani, így meg lehet őrizni az anyag minőségét.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek