2 hónapnál régebbi cikk

Legyetek bátrak! - elindult a jelentkezés a Fehérvári Versünnepre
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Legyetek bátrak! - elindult a jelentkezés a Fehérvári Versünnepre

Idén 14. alkalommal szervezi meg a Fehérvár Médiacentrum tehetséggondozó programját, a Fehérvári Versünnepet Székesfehérvár önkormányzatával és a Székesfehérvári Egyházmegyével közösen. A jelentkezés elindult, minden részletet megtaláltok cikkünkben.

A Fehérvár Médiacentrum társadalmi felelősségvállalási programjának fontos alappillére a Fehérvári Versünnep, melyet ebben az évben 14. alkalommal szervezünk meg. A programsorozat fővédnöke Spányi Antal megyés püspök, valamint Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Akik korábban részt vettek a tehetséggondozó programon, azok megtapasztalhatták, hogy igazi közösségi esemény a Fehérvári Versünnep. A különleges program sok esetben vált kapoccsá, mely évek múlva is összeköti a résztvevőket. A közönség évről évre maradandó élményekkel gazdagodik, hiszen nagyszerű produkciókkal készülnek a fiatalok, felvállalva az irodalom, a nyelv értékeinek közvetítését.

Kapcsolódó
Öt ok, hogy miért jó a Versünnepre jelentkezni

Aki egyszer részt vesz a Versünnepen, az biztos, hogy többé sosem felejti el az élményt. Ebben mindazok egyetértenek, akiket a korábbi döntősök közül megkérdeztünk arról, hogy szerintük miért jó jelentkezni a fehérvári irodalmi megmérettetésre. Idén február 11-ig várják a jelentkezéseket!

A XIV. Fehérvári Versünnep zsűrijének elnöke ezúttal is Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas Érdemes Művész lesz. A zsűri tagjai: Závodszky Noémi a Vörösmarty Színház színművésze,  Tornyai Gábor atya a Székesfehérvári Egyházmegye képviseletében, Bobory Zoltán a Vörösmarty Társaság elnöke, valamint Vakler Lajos Penna Regia-díjas újságíró. 

A jelentkezés január 15-én indult el és egészen február 21-ig várják a nevezéseket. A szervezők azt is kiemelték, hogy amennyiben van rá lehetőség kérik, hogy  a jelentkezési lapokat február 16-ig a versunnep2024@fmc.hu e-mail címre juttassák el a fiatalok, mert ez nagyban segíti az adminisztrációt.

Minden szükséges információ elérhető www.versunnep.hu oldalon és folyamatosan közzétesszük azokat a verseny közösségi oldalán. A megmérettetés elődöntőjére február 24-én kerül sor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Itt kerül majd kiválasztásra a legjobb tizenkét versmondó, akiknek a felkészülését ezúttal is szakemberek segítik majd. A döntőnek április 13-án a Városháza Díszterme ad otthont.

A versenyre olyan 9-13. osztályos diákok jelentkezhetnek, akik
    • székesfehérvári középfokú oktatási intézmény tanulói a 2023/24-es tanévben 
    • vagy a Székesfehérvári Egyházmegye valamely egyházi középfokú oktatási intézményében tanulnak a 2023/24-es tanévben
    • vagy más település középfokú oktatási intézményének tanulói, de székesfehérvári állandó lakóhellyel rendelkeznek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek