2 hónapnál régebbi cikk

Nüanszokon múlt a MÁV Előre sikere a szuperrangadón
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTVA
Nüanszokon múlt a MÁV Előre sikere a szuperrangadón

Az utolsó pillanatig nyílt meccset néhány centiméter döntötte el, de a szerzett 1 pont még sokat érhet a Loki számára.

Ahogy arra számítani lehetett, rendkívül kiélezett, szoros mérkőzést hozott a legutóbbi két döntős, egyben jelenlegi első két helyezett ütközete a férfi röplabda Extraligában. A székesfehérvári találkozón a címvédő Fino Kaposvár nyert 3-2-re a MÁV Előre Foxconn ellen, ám a vesztett pontok számát tekintve még jobban áll a Loki, így, ha a hátralévő hat találkozóját megnyeri, befuthat a playoff előtt az első helyre.

A vasárnap esti mérkőzésen a vendégek kezdtek jobban a VOK-ban. 1-4 után próbált kapaszkodni a MÁV Előre, de nem tudott 1-2 pontnál közelebb zárkózni, a végén pedig Dileo rossz nyitása, majd feladása pecsételte meg a hazaiak sorsát, 25-20-ra vitte el az első szettet a Kaposvár.

A másodikban jól kezdett Dávid Zoltán együttese, majd fordított a somogyi egylet. 6-7 után a MÁV Előre 4 pontot szerzett zsinórban és ez döntőnek bizonyult, mert bár 15-13-ig kapaszkodtak Barótiék, egy Koci vezérelte 5-0-ás rohammal eldöntötte a vitás kérdéseket a kék-fehér társulat, 25-16-ra behúzva a játékrészt.

A Kaposvár nem esett össze, újra lendületbe jött. A harmadik szettben 13-13-ig fej-fej mellett haladtak a küzdő felek, ám most a somogyi gárda futott egy jó sorozatot, elhúzott 17-13-ra és ezt jól menedzselve újra játszmaelőnybe került, 25-29-re nyerve ezt az etapot.

A negyedik játékrészben ismét a MÁV Előre volt a jobb, s a szenzációsan ütő Koci vezérletével 25-22-re nyert. Az albán légiós ebben a szettben 10 pontot szerzett, ebből 20-21 után zsinórban ötöt, ezzel ebben az etapban ő volt a döntő faktor.

A minden eldöntő, elvileg 15 nyert pontig tartó játszmában a Kaposvár kezdett jobban, de 3-6 után 9-9-nél már egál volt, s így is mentek tovább a csapatok, előny ott, majd egyenlő. A legvégén 17-18-nál Koci csapott le egy labdát a háló fölött, ám mivel néhány centivel átnyúlt az ellenfél oldalára, a Fino Kaposvár kapta a pontot, ezzel együtt a meccset és a 2 pontot is elvitte. Nem érdemtelenül, de ha ez fordítva történik, ha a Lokinak is van némi szerencséje, akkor a Kaposvár sem szólhatna egy szót sem.

Egyénileg Koci volt a fehérvári csapat és a mezőny legjobbja a maga 26 pontjával, de Pesti 12, Boa 11 és Janke 10 pontja is átlag felettinek mondható, míg a másik oldalon - mint mindig - a 18 pontos Baróti és az ugyancsak 18 pontig jutó Hubicska vitte a prímet. 

Egy biztos: még mindig a saját kezében van a MÁV Előre sorsa, hogy megnyerje az alapszakaszt és a döntőig, majd ott is pályaelőnyben legyen - feltéve, ha bejön a papírforma és eljut odáig. Az első lépést ehhez Miskolcon, a MEAFC otthonában tehetik meg Pestiék február 17-én, szombaton 20 órakor, majd jön a kaposvári vendégszereplés február 22-én, csütörtökön 18 órakor.

Mindenek előtt azonban vár két nagyon nehéz MEVZA-liga mérkőzése a MÁV Előre Foxconnra Zágrábban, február 13-án, kedden a HAOK Maldost Zagreb, majd egy nappal később a szlovén Kamnik ellen. A két meccsen minimum 3 pont kell szereznie Dávid Zoltán alakulatának, hogy bejusson a márciusi Final Fourba.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek