2 hónapnál régebbi cikk

Teltház az Aranybulla Könyvtárban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ferenczy-Nagy Levente
Teltház az Aranybulla Könyvtárban

Ismét teltház fogadta az Aranyat érő beszélgetések szerdai vendégeit. A mostani alkalmon L. Simon László és Egerházi Attila osztotta meg gondolatait.

Ismét aranyat érő beszélgetésnek, gondolatoknak lehettek fültanúi az Aranybulla könyvtárba látogatók. Ez alkalommal Egerházi Attila és L. Simon László volt a vendég. A József Attila-díjas író nagyon örült a meghívásnak, hiszen mint mondja, mindig öröm, amikor szülővárosában oszthatja meg az irodalomról és életéről gondolatait.

A Székesfehérvári Balett Színház igazgatójának és a József Attila-díjas író,  költő, szerkesztőnek már volt közös múltja, hiszen L. Simon László szövegére készített koreográfiát Egerházi Attila rendező-koreográfus 2022 májusában. Az igazgató elmondta, azon túl, hogy egy régi jó ismerősével társaloghatott, nagyon szereti az ehhez hasonló beszélgetéseket, hiszen mindig elgondolkodtatják és egy-egy gondolatból akár tanulhat is.

 A sorozatnak szerdai alkalmának a különlegessége az volt , hogy a házigazda nem a megszokott módon Bokros Judit újságíró volt, hanem Bakonyi István József Attila-díjas irodalomtörténész, aki nagyon örült a lehetőségnek, hiszen ahogy fogalmazott, két nagyon értékes ember gondolatait hallhatták a résztvevők.

Tudjuk, hogy L. Simon László közéleti személy, író, költő, muzeológus, szerkesztő szerte az országban mozgott és volt jelen és hát Egerházi Attila egy világlátott művész, aki létrehozta 6 évvel ezelőtt a balett színházat és hát a művészei is javarészt külföldről jöttek. Én az gondolom, hogy olyan egyetemes értékeket hoztak létre amiről mindenképpen érdemes beszélni - mondta el Bakonyi István.

Az Aranyat érő beszélgetések népszerűségét mi sem mutatta jobban az este folyamán, hogy ismét megtelt a teljes nézőtér, beszélgetés pedig vastapssal zárult.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek