2 hónapnál régebbi cikk

Segítség! Hova írassam be Fehérváron a gyereket szeptembertől?
·Oktatásiskola·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Segítség! Hova írassam be Fehérváron a gyereket szeptembertől?
·Oktatásiskola·Utolsó frissítés: undefined

Zenei vagy sportos, sakkpalota módszerével történő nevelés, idegen nyelv központú oktatás – néhány a fehérvári általános iskolák által indított osztályokból. Az áprilisi beiratkozás előtt érdemes részt venni az intézmények iskola nyitogató foglalkozásain, így megkönnyíthető a választás.

Az általános iskola első évfolyamára a tanköteles tanulókat 2024. április 18-19-én kell beíratni

A plusz egy év óvodát kérelmező szülők január 18-ig adhatták le a halasztáshoz szükséges dokumentumokat. Azoknak a gyerekek, akik számára az Oktatási Hivatal ezt jóváhagyta, csak a következő tanévben kell elkezdeniük az iskolát, az összes többi 6. életévét augusztus 31-ig betöltött óvodás viszont szeptemberben elkezdi az első osztályt.

Azt, hogy kinek, melyik a "körzetes" általános iskolája, itt, az Oktatási Hivatal oldalán nézheti meg mindenki.

Ha viszont valaki nem feltétlen a körzetes iskolába szeretné beíratni gyermekét, hanem körzeten kívülibe, érdemes észben tartani, hogy oda csak abban az esetben nyerhet felvételt a kisdiák, ha a körzetes gyerekek felvétele után maradnak üres helyek. Erre a legtöbb esetben van esély, úgynevezett szándék nyilatkozatokkal el is kötelezhetjük magunkat egy-egy iskola mellett. Érdemes azonban ellátogatni az egyes intézmények iskolanyitogató rendezvényeire is, melyek megkönnyíthetik a választást. A Fehérvár Televízió stábja két intézménybe látogatott el. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek