1 hónapnál régebbi cikk

A tizenegyedik okostantermet adták át Székesfehérváron
·Oktatásdigitális oktatás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
A tizenegyedik okostantermet adták át Székesfehérváron
·Oktatásdigitális oktatás·Utolsó frissítés: undefined

A gyerekek nyelvén, okoseszközök segítségével taníthatnak a pedagógusok a Teleki Blanka iskola Sziget utcai Tagintézményében. Az okostanterem a Howmet Alapítvány támogatásával valósult meg. 

A kis Telekiben ősz óta lézervágó, 3D nyomtató, microbit készletek, LEGO-robotok fejlesztik a gyerekek kreativitását, digitális készségeit. Az okostanteremben bármilyen órát meg tudnak tartani a pedagógusok. 

"Nemcsak a gyerekek tanulását támogatja egy ilyen tanterem, hanem mindenképpen előre vetíti azoknak készségeknek a fejlődését, fejlesztését, amely majd a gyerekek jövőbeli munkavállalását is segíti. Azt gondolom, nagyon sok gondolkodási műveletet fejleszt egy ilyen tanteremben rejlő lehetőség, illetve a gyerekek motivációit, kreativitását is előreviszi"- foglalta össze az okostanterem előnyeit Feketéné Lengyel Ágnes Dominika, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai Tagintézményének vezetője.

Az okostanterem megvalósítását és a pedagógusok képzését a Howmet Alapítvány finanszírozta 40 ezer dollárból. Ez a második iskola, amelynek okostanterme a Howmet Köfémnek köszönhetően lehet a diákok digitális oktatásának színtere. 

"Hiszünk abban, hogy a mai fiatalságot a hagyományos tanítási módszerekkel nem lehet megfogni. Úgy, ahogy engem tanítottak - gyakorló apaként mondom, 13 éves fiam van -, már nem lehet megfogni. Szerintem az okostanterem, illetve az okostanteremre fejlesztett tananyagok azok, amelyekbe ezeket a fiatalokat be lehet vonni. Ebben szeretnénk segíteni a közoktatási intézményeket"- mondta el Katus István, a Howmet-Köfém Kft. ügyvezető igazgatója.

Az okostanteremben akár matematika, történelem, nyelv, ének-zene vagy informatika órán is tanulhatnak az okos eszközök segítségével a diákok. 

"Ez lehetőség tanárnak, pedagógusnak, diáknak egyaránt. Lehetőség, hogy már egy kicsit más jellegű osztályteremben csapatmunkára nevelő módon az online és digitális eszközök bevonása megtörténjen. De nem önmagában az eszköz a lényeg, hanem valójában a módszertan, amelyet ezeken keresztül meg lehet valósítani. Itt most nyolc olyan pedagógus van, aki vállalta, hogy ennek a programnak a sajátosságait elsajátítja"- mondta el Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. 

A nyolc pedagógust az Alba Innovár oktatta heteken keresztül, hogy a tanítók, tanárok aztán a digitális tudás birtokában, át tudják adni az ismereteket a gyerekeknek. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek