2 hónapnál régebbi cikk

Fölényes Alba és Loki sikerek a bajnokságban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Arconic-Alba Fehérvár
Fölényes Alba és Loki sikerek a bajnokságban

A fehérvári férfi kosarasok és röplabdások is egyaránt simán verték aktuális ellenfelüket szombat este, számukra már tét nélküli találkozókon, ugyanis mindketten már biztosan az alapszakasz 2. helyén végeznek.

A válogatott Eb-selejtezői okozta kéthetes szünetet követően a Paks alakulatát fogadta és verte is könnyedén 105-76-ra a férfi kosárlabda NB I felsőházában az Arconic-Alba Fehérvár. Bár még négy forduló hátravan az alapszakaszból, már két körrel korábban eldőlt, hogy jelenlegi pozíciójánál, a 2. helynél hátrébb semmiképpen sem végezhet Alejandro Zubillaga csapata, sőt, miután Debrecenben kikapott a Falco, akár még be is foghatja nagy riválisát, igaz, ez inkább elméleti sansz, mint gyakorlati...

Vojvodáék ezúttal végig jól kosaraztak, koncentráltak voltak és jól működött a védekezés is, nem csak a támadójáték. Ennek okán ne kellett a végén izgulniuk a szurkolóknak, pedig a nagy szünetig szoros volt a csata, ekkor még csak 4 ponttal vezetett az Alba.

A harmadik negyed hozta meg a döntést, amikor Chambers és Barnett vezérletével rohant egy 35-20-as etapot a kék-fehér gárda, amely ehhez még egy laza tízest (28-18) is hozzárakott a záró 10 percben, kialakítva az egy híján 30 pontos különbséget.

Végül Barnett lett 26 ponttal és 12 lepattanóval a mezőny legjobbja, de Philmore 17 pontja és 14 lepattanója, Chambers ugyancsak 17 pontja és 8 asszisztja, valamint Vojvoda 14 és Roberts 11 egysége is kellett a magabiztos sikerhez.

A következő körben, március 10-én, vasárnap 18.00 órakor Sopronban vendégszerepel az Alba. 

Az Albához hasonlóan tét nélküli mérkőzésen, legjobbjait többnyire pihentetve is simán 3-0-ra győzött a Vidux - Szegedi RSE vendégeként a MÁV Előre Foxconn férfi röplabda csapata az Extraligában, amely egy fordulóval az alapszakasz zárása előtt továbbra is a 2. helyen áll, s ennél már sem előrébb, sem hátrébb nem végezhet.

A székesfehérvári egylet az első szettet úgy nyerte meg 25-18-ra, hogy 0-0 után csak egyszer, 10-10-nél álltak döntetlenre a felek. Ekkor aztán Koci négy akciót fejezett be pontosan, Pesti és Szabó 1-1 pontja mellett, így a játékrész hajrájára nem maradt izgalom.

A folytatásban egyre inkább jöttek be az ászok helyére a fiatalok, de a második játszma még hamarabb eldőlt, 16-6-ig robogott lendületből a Loki, végül pedig 25-15-re húzta be az etapot.

A harmadik - egyben utolsó - szettben 13-13-ig tartotta a fehérvári ifjakkal a lépést a szegedi egylet, aztán Fazekas két pontjával, valamint - egy hazai hiba mellett - Dileo jó sáncával 13-17-re lépett el Adrian Pricop legénysége, amely végül ezt a játékrészt 25-22-re, a meccset pedig 3-0-ra nyerte meg.

Koci másfél szettnyi játékkal is eljutott 8 pontig, mellette Fazekas 10, Szabó Vilmos 7 pontot ütött össze.

A záró körben a Kecskeméttel a 7. helyért nagy versenyt futó Dég lesz a Loki ellenfele, hazai pályán, a VOK-ban március 6-án, szerdán 19.00 órakor.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek