1 hónapnál régebbi cikk

Állásbörze az Óbudai Egyetemen - főleg mérnök végzettségű fiatalokat keresnek a cégek
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Állásbörze az Óbudai Egyetemen - főleg mérnök végzettségű fiatalokat keresnek a cégek

Második alkalommal rendeztek állásbörzét az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Az érdeklődők a fehérvári székhelyű cégek képviselői mellett hazai és multinacionális nagyvállalatok nyitott pozícióival ismerkedhettek meg.

Amikor a kereslet találkozik a kínálattal. Ez is lehetett volna a mottója annak az állásbörzének, amelyet immár második alkalommal rendeztek meg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán.

Mészáros Attila, alpolgármester nyitóbeszédében többek közt azt a kapcsolati rendszert dicsérte, amely az évek során kialakult Székesfehérvár ipara, az Óbudai Egyetem és az önkormányzat között.

A munkaerőpiaci kiállítás nem csak az egyetem hallgatóinak szólt, a szervezők szívesen láttak bárkit, aki a székesfehérvári, illetve a környékbeli cégek és nagyvállalatok nyitott pozíciói iránt érdeklődik. A fiatalok között sokan voltak, akik határozott elképzelésekkel érkeztek a börzére.

"Az additív gyártás egy viszonylag új technológia, ezzel szeretek foglalkozni, a 3D nyomtatás eléggé felkapott lett. Ezen kívül akármilyen CNC-zés, termékfejlesztés, ahol vannak kihívások” - árulta el Szabó Balázs, az Óbudai Egyetem Alba Regia Karának gépészmérnök hallgatója.

Mezei Miklós, az Óbudai Egyetem Nonprofit Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, hogy kifejezetten azokat a cégeket keresték meg az állásbörze kapcsán, akiknek Székesfehérváron vagy a környéken van a telephelyük, ezzel is segítve a városban és a vármegyében élő, főként egyetemista fiatalok elhelyezkedését.

Az állásbörze tehát minden fiatal számára jó lehetőséget biztosít arra, hogy a tanult szakmájukban vagy a végzettségükhöz legközelebb álló munkahelyen tudjanak elhelyezkedni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek