1 hónapnál régebbi cikk

Bővül a képzési kínálat a Kodolányin
Bővül a képzési kínálat a Kodolányin

A modernizáció jegyében háromkarú alkalmazott tudományegyetemmé válik a Kodolányi János Egyetem.

A szerda délelőtti programokat követően a Szenátus és a Fenntartó Tanács közös, ünnepi ülésével folytatódott a Kodolányi Nap rendezvénysorozata. Vizi László Tamás, a Kodolányi János Egyetem megbízott rektora ünnepi köszöntőjében a történelmi kitekintésen túl örömmel jelentette be, hogy mostantól minden év március 13-án a névadóra, Kodolányi Jánosra fognak emlékezni a Kodolányi Nappal, amely az egyetem hivatalos ünnepe lesz.

"Kodolányi János éppen a mai nap 125 évvel ezelőtt született, és úgy gondoltuk, hogy hagyományteremtő céllal Kodolányi Napot szervezünk, amelynek a délelőtti programján sikeres kodolányisok mutatkoztak be" – mondta Vizi László Tamás.

A Vármegyeházán stratégiai megállapodást írt alá az egyetem és a Fejér Megyei kormányhivatal, valamint az oktatási intézmény együttműködési szándéknyilatkozatot kötött a Dél-Alföldi Közösségi Felsőoktatási Képzési Központtal, amely többek között az orosházi képzések bővítéséről szól.

Bejelentették, a Kodolányi János Egyetem a folyamatosan növekvő hallgatói létszáma és a gazdasági-társadalmi igényeknek való megfelelés érdekében, a modernizáció jegyében háromkarú alkalmazott tudományegyetemmé válik.

A Kodolányi János Egyetem a Gazdaságtudományi, a Humántudományi és az Újmédia és Kreatívipari Kar megalapításával szintet lép, ezzel párhuzamosan pedig az egyetem arculata is megújul.

"Nagyobb autonómiát kapnak ennek megfelelően az egyes tudományterületeken dolgozó kollégák, és egy picit a karok is versenyeznek majd egymással, a hallgatókért is versenyeznek majd, és minden fajta verseny minőségjavulást és kreativitást fog eredményezni" – vélekedett Domokos Tamás, a Kodolányi János Egyetem elnöke.

Domokos Tamás hozzátette, hogy a bővülésnek köszönhetően, egyebek mellett, olyan új szakok is várják majd a hallgatókat, mint az óvoda-pedagógiai és a tanító alapszak, egészségtudományon is megjelennek új szakok és a műszaki szakok is bővülni fognak.

Borítókép: Maráczi Lilla
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek