1 hónapnál régebbi cikk

A fehérvári iskolák mellett Bicskén is megújul a technikum 
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
A fehérvári iskolák mellett Bicskén is megújul a technikum 

Közel 900 millió forintból újítják fel és fejlesztik Bicskén a Vajda János Technikumot. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum tagintézményeként ez az iskola is részesül abból a 6.4 milliárd forintos Uniós forrásból, melyet helyben a technikumok fejlesztésére szánnak. 

A Vajda János Technikumban is teljes energetikai korszerűsítést végeznek a következő másfél évben.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményeként a bicskei iskola is részesül abból a 6.4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból, melyből a Szakképzési Centrum korszerűsítheti intézményeit. - összesen közel 900 millió forint értékben. "Kiemelt szerepet szeretnénk szánni a Vajda János Technikumnak, hiszen ebben a régióban nincs más olyan intézmény, ami fel tudja ölelni azokat a tanulókat, akik hozzánk szeretnének jelentkezni, ráadásul a projekt adta lehetőséggel élve szakma palettát is tudunk a változtatni, bővíteni." - mondta el a projekt indító rendezvényen Kulcsár Szilvia a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja. 

A projektnek köszönhetően az évtizedek óta elhagyatott bicskei Tatai úti óvoda épületében egy tanműhelyt hoznak majd létre.

Ennek fejlesztésnek köszönhetően, a helyi ipari és munkaerőpiaci igényeihez igazodva el tudják majd indítani Bicskén a gépészeti képzést is a Vajda János Technikumban. "Konkrétan már most a 2024 szeptemberi osztályaink között is indul már gépészeti ágazati képzés. A mostani projektnek köszönhetően pedig van a lehetőségünk arra is, hogy nem csak technikusi végzettséghez tudjuk majd juttatni a tanulókat, hanem lehetőség lesz arra is, hogy az ipari igényeknek megfelelően akár helyi, belső továbbképzéseket is meg tudunk majd valósítani, hiszen egy professzionális tanműhelyt hozunk létre" - hangsúlyozta a fejlesztés kapcsán Horváth Lajos Zoltán, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum igazgatója.

A szakképzési centrumok komplex fejlesztését célzó országos projekt keretében egyébként a Székesfehérvári Szakképzési Centrum hat intézménye is érintett. A bicskei technikum mellett Fehérváron felújítják és bővítik a Deák Ferenc Technikumot, de megújul a Bugát-  a Széchényi- és Váci Mihály Technikum, valamint Móron, a Perczel Mór Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium is. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek