1 hónapnál régebbi cikk

Már nem is annyira futurisztikus az önmagát gyártó gép kérdésköre
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Már nem is annyira futurisztikus az önmagát gyártó gép kérdésköre

Digitalizáció, gyorsabb termelékenység és a mesterséges intelligencia használata az iparban – főként ezek közül a témák közül válogattak az előadók szerda délelőtt az Óbudai Egyetem szimpóziumán. 

Connectivity, digitalizáció, ipari megoldások 

Milyen digitális termékekkel és, milyen módon lehet termelékenyebbé és gyorsabbá tenni a gépeket, valamint milyen előnyöket hozhat a mesterséges intelligencia használata a termelésben – egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphattak azok, akik részt vettek az Óbudai Egyetemen szervezett szerda délelőtti előadás- sorozaton.

"Olyan ipari problémákat feszegetünk a mai nap folyamán, melyek a robotizáció, a robotok egymással történő kommunikációját és ezek ipari alkalmazhatóságát jelentik" - összegezte a szimpózium lényegét Györök György az ÓE Alba Regia Műszaki Karának dékánja. 

A szimpóziumra - melyet az Óbudai Egyetem a Fanuc Hungary Kft.-vel közösen szervezett - a hallgatók mellett sok ipari résztvevő is érkezett. Több előadásban pedig a mesterséges intelligenciában rejlő ipari lehetőségeket boncolgatták. "A mesterséges intelligencia ipari alkalmazása, egy örökzöld, ugyanakkor egyre fontosabb téma, mely mára már a mindennapok részévé vált."

"A robotok olyan mesterséges intelligenciával támogatott környezetben is képesek működni, mely immáron futurisztikus eredményekkel is kecsegtethet – elég például az önmagát gyártó gép kérdéskörére gondolni" - mondja Györök György. 

A Connectivity, digitalizáció, ipari megoldások elnevezésű rendezvényen tehát olyan automatizálási megoldásokat és ötleteket kerestek a részvető felek, melyek egyszerűbbé és hatékonyabbá tehetik a jövőben a gyártást az egyes vállalatoknál.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek