6 Város Tornája – U12-es kosárlabdatorna Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
6 Város Tornája – U12-es kosárlabdatorna Fehérváron

Online is követhető, U12-es kosárlabdatornát rendeztek pénteken városunkban, az Alba Regia Sportcsarnokban. Az egész napos mérkőzéssorozat a 6 Város Tornája helyosztó fordulója volt.

Izgatottan készültek az U12 Cápák pénteken a korosztályos kosárlabdatorna első meccsére. Ők képviselték a hazai színeket az U12-es 6 Város Tornája záró fordulóján. A házigazda, főszervező Alba Fehérvár mellett a Kaposvári Sportiskola, a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia, a Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Egyesület, a Soproni Sportiskola, és a Vasas Akadémia csapatai vettek részt a tornán.

„Itt hat város U12-es csapata verseng egymással, mindegyik városban egy-egy tornát rendezünk, és az utolsót, a helyosztót itt Fehérváron rendezzük. A csapatok helyezéseket érnek el, de mindegyik csapat aranyérmet fog kapni, mert szerintem ez egy elég nagy megtiszteltetés számukra, hogy egy ilyen rendezvényen részt vesznek” - mondta az fmc.hu-nak Góbi Henrik, az Arconic-Alba Fehérvár utánpótlás szakosztályvezetője.

Az első mérkőzést a házigazda Alba Fehérvár a Kecskemét korosztályos csapata ellen játszotta. Már az első percekben keményen indult a párharc, az albások találataira azonnal érkezett a válasz, amit aztán a hazaiak gyorsan ki is egyenlítettek.

„Nagyon ügyesek és technikailag is felkészültek, a legutóbbi fordulóval bebiztosították azt, hogy szerepelhessenek a döntőben is. Azt gondolom, hogy biztos, hogy látni fogunk egy-két játékost ebből a csapatból később, akár az U18-as, az U20-as, vagy netán a felnőtt csapatban. Addig azonban még nagyon hosszú az idő, ezek a gyerekek 10-11 évesek, nagyon sokat kell fejlődniük ahhoz, hogy oda kerülhessenek, ahova mi szeretnénk” - tette hozz Góbi Henrik.

Az egészen estig tartó meccseket a nap folyamán a helyszínen élőben és online is követhették az érdeklődők. A szervezők pedig bíznak abban, hogy a következő szezonban hagyományt teremtve folytatódhat a mérkőzés sorozat a fiatalok között.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek