Kamuhirdetésekkel vert át közel 50 embert egy székesfehérvári nő
Kamuhirdetésekkel vert át közel 50 embert egy székesfehérvári nő

Olyan eszközöket és használati tárgyakat árult, amelyek nem is voltak a tulajdonában.

A csalás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a székesfehérvári nővel szemben, aki negyvenhét sértettnek okozott kárt valótlan hirdetések feladásával. A vádirat szerint az elkövető 2020 szeptemberétől több mint egy éven át internetes oldalakon különböző használati tárgyakat – fúrógépeket, ruhaneműket, játékokat – hirdetett eladásra úgy, hogy azokkal nem rendelkezett, a hirdetésekhez internetről letöltött képeket használt.

A nő a hirdetéseknél kitalált neveket és az internetről lementett profilképet használt azért, hogy a személyazonossága rejtve maradjon. Az elkövető a vevőktől a megrendelt termékek vételárának, vételár előlegének, illetve esetenként a postaköltségnek az előre történő megfizetését kérte. A vevők - az 50.000 forintot meg nem haladó összegeket - a nő által megadott, saját nevén lévő bankszámlára átutalták.

Az elkövető által kínált termékek rendkívül változatosak voltak, egy esztergomi sértett műkörömépítő csomag hirdetésre jelentkezett, míg egy tatabányai férfi állványos fúrógépet szeretett volna venni.

Az  ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetlen előéletű nővel szemben - tárgyalás mellőzésével - büntetővégzésben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki. Indítványozta az ügyészség vagyonelkobzás alkalmazását,  valamint hogy a bíróság kötelezze nőt a sértettek kárának megtérítésére.

Borítókép: pixabay.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek