Kiürítették a plaza moziját
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Kiürítették a plaza moziját

Megszólaltak a tűzjelzők szerda délelőtt a plaza mozijában, valós veszély azonban szerencsére nem volt. A tűzoltók a fehérvári diáksággal közösen gyakorlatot, valamint pályaorientációs napot tartottak.

Stílszerűen sűrű füst és a tűzjelző hangja szakította meg a vármegyei katasztrófavédelem munkájáról szóló kisfilmet szerda délelőtt az Alba Plaza mozijában. Amint megszólalt a tűzjelző, a mozi munkatársai felkapcsolták a fényeket és segítettek a fiataloknak abban, hogyan tudják leggyorsabban elhagyni a termet. A diákok a tűzlépcsőn keresztül jutottak biztonságos helyre. Volt azonban négy diák, akik a bevásárlóközpont tetején rekedtek, őket az egyenruhások mentették meg.

A tűzoltók létrán vitték le a parkolóba a feltételezett szituáció szerint bajba került mozizókat.

A gyakorlat célja kettős volt - mondta a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. Sallai László szerint a tűzoltók rutinosabbá válnak az ilyen feladatok teljesítésével, és a fiatalok körében népszerűsítik a tűzoltó hivatást. A gyakorlaton több mint 300 olyan fehérvári középiskolás vett részt, akik rendészeti ismereteket is tanulnak.

A fiatalok azt mondják, nagy élményt jelentett számukra, hogy testközelből élhették át, hogyan dolgoznak a tűzoltók. A gyakorlatot önként vállalt feladatként teljesítette a Kirendeltség, utoljára két éve volt hasonló, és a jövőben szeretnék rendszeressé tenni. Az Alba Plazának azonban ez volt az előírás szerinti éves tűzriadó gyakorlata, így az üzleteket átmenetileg bezárták délelőtt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek