Immár 16. alkalommal Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál Agárdon, május első hétvégéjén
Fehérvár Médiacentrum fotója
Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál
Immár 16. alkalommal Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál Agárdon, május első hétvégéjén

Hagyományok és gasztronómia - idén is ezek a legfontosabb hívószavai a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztiválnak. Május első hétvégéjén mindenkit várnak a szezonnyitó agárdi fesztiválon.

A turisztikai szezonnyitó kulturális és gasztronómiai fesztivált mindig nagyon várják a Velencei-tó partján, hiszen a tó körüli borászatok és a régióbeli pálinkafőzdék standjainál nemcsak a kiválóságokat lehet megkóstolni, de van mód a rég nem látott ismerősökkel találkozni, beszélgetni.

A helyszín Agárd városközpontja a volt Nádas étterem előtti parkoló és a Szarvas szoborig tartó gyönyörű szép park és sétálóutca ahol nemcsak a nagyszínpad, a gasztro udvar, a portékás vásár és kézműves vásár fér el, hanem családi játékliget is. Idén a Szarvas-szobortól indul egy helytörténeti séta szombaton 10 órakor, a Gárdonyi Géza sétányon át egészen a pálinkafőzdéig, a Nádasdyak és Agárd tematikában hallhatunk érdekességeket a Gárdonyi Építész és Mérnökkör szakembereitől.

Az Agárdi Pálinkafőzde készül a fesztivál szombati napján termelői piaccal, kultúrparkkal: lesz jazz-terasz és bábszínházi előadás, főzdelátogatás 11 órakor és 14 órakor és 12-15 óra között kóstolhatunk őzpörköltet galuskával és savanyított zöldspárgával.

A Szarvas szobornál a Berebe játékpark és az Aranyszamár Bábszínház PomPom tematikus játéktere és a Szamárlétra projekt, babasátor és baba-hordozós tanácsadás, beszélgetés, könyvbemutató és dedikálás Békési Erikával és Czéczei Jánossal, freestylerpannafoci-világbajnokkal Zelei Endrével is találkozhatunk vasárnap délután itt, aki bemutatózni fog és játszani is lehet vele – köszönhetően a Velencei-tavi Sportért és Kultúráért Egyesületnek. Az M-ART népművészei szombaton lesznek jelen kirakodóvásárral, bemutatózással, hangszersimogatóval, mesterségkóstolóval. 

A nagyszínpadi attrakciók a fesztivál három napján pezsdítik a hangulatot. Pénteken délután négytől helyi zenekarok alapozzák meg a jókedvet, este Gájer Bálint nagykoncert, majd Beatles mindörökké: The Bits Beatles Emlékzenekarral készülnek fel a fesztivál további napjaira. Ezen a napon a Velencei-tavi Galériában egy csodálatos kiállítás is nyílik.

Szombaton az Aranyszamár bábszínház nyitja a programok sorát majd az LGT-Zenevonat szuperprodukció és a Discover band utcabálja zárja, közöttük helyi és tó körüli táncosok, zenészek lépnek fel: ott lesz Buch Tibor a Horváth fivérekkel, Most élsz Kuna Valival és testvéreivel, Horváth Márk Group Singh Vikivel és rengeteg kísérő program.

Ezen a napon indul az autóbuszos Nagy-Kultúra kirándulás a fesztiválközpontból a tó körüli látnivalókhoz: Gárdonyi Géza Emlékház, Vörösmarty Emlékház, Halász kastély, KEMPP, Dinnyési Várpark helyszínekre.

Vasárnap  az Iszkiri gyerekkoncert kezd és Charlie nagykoncerttel zárják nemcsak a napot, de a fesztivált is. A kettő között érkezik a Lagúna táncklub, fellép a GuitarSingers, a Benson Madame, a Mr G Blues Band és a Húristen gitárpárbaj részesei lehetnek a résztvevők.

A Charlie-koncert előtti beállás idején a Band of Streets muzsikál a nézőtéren: 2011 óta az egyetemi csoporttársak célja, hogy megszerettessék az emberekkel az amerikai stílusú rezes utcazenélést. A nagyszínpadi programok mellett a családi játékliget, a tóparti vidámpark is várja a vendégeket. A tóparton idén is lesz horgászverseny gyerekeknek, valamint Dékány András emléktúra és irodalmi odúkereső játék Dr. Csiák Gyula íróval, Dékány-kutatóval.

A fesztivált Gárdony Város Önkormányzata rendezésében valósul meg. 

A részletes program a fesztivál honapján és a Facebook-oldalán érhető el:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek