Elrajtolt a fakitermelő bajnokság - Az országos bronzérmes magabiztosan győzött Császáron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Stihl
Elrajtolt a fakitermelő bajnokság - Az országos bronzérmes magabiztosan győzött Császáron

Egy rendkívül színvonalas és nagyon izgalmas regionális versennyel indult a 2024-es STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság a Komárom-Esztergom vármegyei Császáron.

Április 20-án ugyanis a Vérteserdő Zrt., Császár Önkormányzata és a helyi szakkereskedés, az Agrogold Gazdabolt által szervezett regionális fordulón 9 csapat, köztük tavalyai dobogósok, újoncok, valamint fiatalok vettek részt. A versenyt végül a 2023-as döntő bronzérmese, a Bajnai Erdészet & Alba Berkenye & Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóság négyese nyerte meg.

Újoncok, fiatalok és profik

Két év után ismét Császáron rendezték meg az észak-dunántúli fakitermelők regionális versenyét, ezúttal a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság nyitányaként. Az április végi forduló hűvös időben kezdődött, de szerencsére az esővel nem kellett megküzdenie a favágóknak, akik ezúttal is szerelésben, valamint a kombinált versenyszámban mutathatták meg szakmai tudásukat – két fordulóban. Utóbbi esetében döntés, kombinált darabolás, gallyazás, hossztolás, darabolás, hasítás és sarangolás volt a feladat.

A 2024-es szezon első versenyén végül 9 csapat indult. Két újonc gárda mellett a Roth-os és a soproni diákok képviselték a jövő generációját. Mellettük pedig olyan nagynevű csapatok ragadtak fejszét és fűrészt, akik rendre bizonyítanak az országos döntőkön, akár dobogóra is állhattak, és számos regionális versenyt nyertek már meg.

Ilyen többek között a Hanyi Hódok vagy a győztes Bajnai Erdészet & Alba Berkenye & Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóság, de jól ismert versenyzőkből állt a Farkasgyepűi Erdészet, az Agrogold vagy éppen a Tűzoltóság Móvár & Flex Fény Kft. gárdája. Nem véletlen, hogy ezúttal találkozhatunk majd velük az legjobbak között szeptemberben.

Az ember is fontos

Az eredményhirdetés alkalmával Encsi Csaba, a Vérteserdő Zrt. főmérnöke kiemelte: a verseny bizonyítja, hogy bár egyre több a gép az erdőkben, az ember továbbra is nagyon fontos része az erdész és fakitermelő szakmának. Örömét fejezte ki, hogy ilyen profi versenynek adhattak otthont a társszervezőkkel.

A következő regionális forduló május 11-én Ásotthalmon lesz, majd június 1-jén Gödöllőn, június 15-én Keszegen, június 22-én Somogyszobon, augusztus 31-én pedig Bükkzsércen zúgnak fel a STIHL fűrészek. A szeptemberi döntő helyszíne és időpontja még szervezés alatt, de az biztos, hogy május 25-én ismét lesz Bajnokok Bajnoka egyeneskieséses kupa a 2023-as év legjobb 8 csapatával – méghozzá szokás szerint a Hídi Vásárral egybekötve.

További információk: www.fakitermeloverseny.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek