Őrült autós üldözés volt Fejérben, a sofőr még a ruháját is a rendőrökre dobta száguldás közben
Fehérvár Médiacentrum fotója
ugyeszseg.hu
Őrült autós üldözés volt Fejérben, a sofőr még a ruháját is a rendőrökre dobta száguldás közben

A sofőr mindent és mindenkit kikerült, végül egy udvaron hagyta a kocsiját, majd elszaladt. Kiderült, hogy már fél éve eltiltották a vezetéstől, most börtönbe kerülhet.

Még tavaly júniusban szerettek volna igazoltatni egy autóst a rendőrök Dunaújvárosban. A férfi azonban megállás helyett nagy sebességgel tovább hajtott, és az őt üldözőbe vevő rendőrautó megkülönböztető hang- és fényjelzéseire sem állt meg, derül ki a Székesfehérvári Járási Ügyészség közleményéből.

A sofőr a menekülés során veszélyes manővereket, előzéseket hajtott végre, több gépkocsit fékezésre vagy az útról történő lehúzódásra kényszerített. Száguldozás közben többször átlépte a 100 km/h sebességet, és egy alkalommal a ruháját is levette, amit az autó ablakán kidobott, hogy ezzel akadályozza az őt üldöző rendőrautóból a kilátást.

Az ámokfutás során az autós menetiránnyal szemben hajtott be a körforgalomba és az úttorlaszként használt gépkocsit is nagy sebességgel kikerülte, majd egy ingatlan udvarán hagyta az autóját és a helyszínről elszaladt.

A férfi a közel 10 km-es menekülése során csaknem minden közlekedési szabályt megsértett.

Mint később kiderült, a sofőrt a bíróság 2023 februárjában eltiltotta a közúti járművezetéstől, mivel korábban engedély nélkül vezetett. A sofőr azonban az ítéletet figyelmen kívül hagyta, és tavaly júniustól több alkalommal vezetett az eltiltás hatálya alatt.

Az ügyészség a száguldozás után közúti veszélyeztetéssel és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségével vádolja, és indítványozta, hogy a bíróság börtönbüntetésre ítélje és ismét tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Az őrült száguldásról készült rendőrségi videót itt lehet megnézni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek