A Kossuth udvarban köszöntötték a végzős évfolyamok osztályfőnökeit
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
A Kossuth udvarban köszöntötték a végzős évfolyamok osztályfőnökeit

A hagyománynak megfelelően az idei évben is köszöntötték Székesfehérvár középiskoláinak végzős osztályfőnökeit. 2024-ben mint egy 1200 diák búcsuzik intézményétől.

Hamarosan ismét lezárul 4, 6, vagy adott esetben 8 év Székesfehérvár végzős osztályfőnökeinek életében, amit a városban két dallam, a Gaudeamus Igitur és a sárospataki diákdal jelez. E két dallam a város órajátékán csendül fel az erre az alkalomra készített ballagási figura kíséretében. A búcsúzó pedagógusokat a város polgármestere köszöntötte a Kossuth Udvarban. 

"Az volt a célunk, hogy hagyományt teremtve minden évben köszönetet mondjuk a májusban a ballagók előtt tisztelgő Órajátéknál azért a kiemelten fontos munkáért, amelyet az osztályfőnökök tesznek a diákokért" - mondta el Cser-Palkovics András.

A mostani évben mintegy 1200 diák ballag el iskolájából. Az ünnepélyes eseményen a versünnep 2. helyezettje, Szabó Gergő adta elő Szabó Lőrinc - Májusi éjszaka című versét, majd Bódizs-Boróka Ajsa, a Vasvári Pál gimnázium tanulója és a versünnep különdíjasa köszöntötte a tanárokat. Berta Annamária a Ciszterci Szent István Gimnázium pedagógusa elmondta, bár nehéz számukra elengedni a diákok kezét, ez egy természetes folyamat, és a közös élmények megmaradnak örök emlékként a tanárok és tanítványaik számára.

Az ünnepség a Kossuth Lajos Általános Iskola énekkarának előadásával, majd a oszályfőnökök és igazgatók megajándékozásával fejeződött be.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek