Hogyan maximalizálhatjuk a kényelmet és a produktivitást otthoni irodánkban?
Fehérvár Médiacentrum fotója
adobestock/Jose
Hogyan maximalizálhatjuk a kényelmet és a produktivitást otthoni irodánkban?

Az otthoni irodák megtervezésénél több tényezőt is érdemes szem előtt tartani annak érdekében, hogy a munkaterület kényelmessé, egyben hatékonnyá váljon. Az egyik legfontosabb szempont, aminek a jelentőségét gyakran alábecsülik, az az íróasztal milyensége. Egyre többen hangsúlyozzák ki a testtartás változtatásának fontosságát, illetve az ülőmunka veszélyeit. A legjobb taktika nem az utólagos cselekvés, hanem a megelőzés! Nézzük, hogy ez miként valósítható meg!

Az állítható magasságban rejtőző előnyök

Az innovatív állítható magasságú íróasztalok legnagyobb előnye, hogy lehetőséget biztosítanak a munkapozíció váltására ülő és álló helyzet között. Ez a fajta dinamizmus segít fenntartani az energiaszintet, támogatja a kreativitás és a koncentráció megőrzését.

Az irodai munka során elkerülhetetlen, hogy hosszú időt töltsünk egy helyben, azonban az asztal magasságának állításával könnyebben beilleszthetünk rövid mozgásszüneteket, ami hozzájárulhat a munkahelyi monotonitás leküzdéséhez.

Az állítható magasságú íróasztalok segítik a koncentráció javítását, hozzájárulnak a kényelmesebb testtartáshoz, megvalósítják a nagyobb rugalmasságot, valamint hozzájárulnak a nagyobb aktivitáshoz, ezzel az egészség és a mentális jólét megőrzéséhez.

Hogyan oldható meg ez a gyakorlatban?

Egyre hangsúlyosabbá válik a testtartás megváltoztatásának fontossága: az ülő munkát 30-60 percenként szakítsuk meg 10 percre álló pozícióval. Az állítható asztaloknál ez egyszerűen kivitelezhető, így a nap folyamán többféle testhelyzetet vehetünk fel, ami csökkenti a hosszú üléssel együtt járó diszkomfort érzetet.

Lényeges, hogy az asztal magassága megfeleljen a testmagasságunknak. Ülő pozícióban győződjünk meg róla, hogy a lábunk kényelmesen elér a padlóig, miközben a karjaink lazán pihennek az asztal tetején, míg könyökünk körülbelül 90 fokos szögben hajlítható. Álló pozícióban az asztal magassága akkor ideális, ha a képernyő szemmagasságban van, valamint a karjaink szintén az asztallapon pihennek.

Az állítható asztalok mellett nem szabad megfeledkezni az ergonómiai székek fontosságáról sem. Ezek a székek támogatást nyújtanak a gerincnek és segítenek megőrizni a helyes testtartást mind ülő, mind álló pozícióban.

A Liftor kínálatából minden, az otthoni munkavégzéshez elengedhetetlen kellék beszerezhető, ezáltal nem pusztán harmonikus környezet, hanem egészségtudatos közeg is megteremthető.

A fotó forrása: Jose - stock.adobe.com

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek