Európa egyik legjobb rejtett kincse Fehérvártól csak 45 perces autóútra van
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/John Feher
Európa egyik legjobb rejtett kincse Fehérvártól csak 45 perces autóútra van

Negyedik helyre sorolta a kevésbé ismert úti célok között a Time Out idén a Bokodi-tó lebegő faluját. A cölöpökre épült horgászházak közel vannak Székesfehérvárhoz is.

Kevésbé ismert, de lenyűgöző európai úti célokat gyűjtött össze nemrég a Time Out Magazine. A rejtett gyöngyszemek listáját egy spanyol kisváros, Villajoyosa vezeti. Az Alicante és Benidorm között megbúvó városkát a színes festett épületekről és csodás tengerpartjáról ismerik főképp a környékbeliek, meg akik már jártak ott.

A második helyre egy másik spanyol település, Ares del Maestre került, míg a harmadik helyet a horvátországi Primošten falu kaparintotta meg. 

Negyedik lett a listán a magyarországi Bokod és a híres lebegő falu, amiről azt írják, hogy az oroszlányi erőmű hűtőtavát még 1961-ben alakították ki. Ugyan az tó vizét felmelegítő erőmű 2015-ben végleg bezárt, a főképp horgászkunyhókból álló úszó falu egyre népszerűbb célpont lett a fotósok és videósok között. Szinte biztos, hogy ezen nagyot dob a nemzetközi programmagazinban április végén megjelent cikk is.

A lebegő falu, vagyis Európa negyedik legjobb rejtett kincse egyébként Székesfehérvártól bő háromnegyed órás autóútra van Oroszlány irányába.

Néhány évvel ezelőtt a magyar származású John Fehér drónvideót készített a Bokodi-tó csodájáról:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek