7 évnél régebbi cikk

Anthrax-szal készül a FEZEN
·Zenefesztivál·Utolsó frissítés: undefined
Anthrax-szal készül a FEZEN
·Zenefesztivál·Utolsó frissítés: undefined

Az elektronikus zene brit követe, vagyis a Faithless mellett az Anthrax dönti majd le lábáról a magyar közönséget augusztus 3. és 6. között.

Ekkor rendezik meg ugyanis a jubileumi, 20. FEZEN fesztivált, ahol az Insomniát megéneklő buddhista rapper csapata mellett tehát a thrash-metal amerikai nagyágyúja is színpadra lép.

A már az 1980-as években is népszerű Anthrax azonban nem nosztalgia koncerttel készül a fehérvári fellépésére, február végén jelent meg ugyanis a zenekar legújabb, For All Kings című albuma, melyet a magyar közönség itt hallhat először.

Az Anthrax 1984 óta több mint 10 millió lemezt adott el világszerte, és a thrash metal irányzatban a Metallicával, a Megadeth-szel, és a Slayerrel együtt alkotják a "nagy négyes"-t.

Az új fellépőt Kovács Antal, a fesztivál főszervezője jelentette be legutóbbi sajtótájékoztatóján, ahol arról is beszélt, hogy bár a fesztivál helyszíne nem változik (vagyis marad továbbra is a Máv-pályán), a fesztiválterület és a kemping helyet cserél. A kempingezők így az éppen amerikaifoci-pályává alakuló területen kapnak helyet, míg a két nagyszínpadot az Új Váralja sor túloldalán állítják fel.

A sajtótájékoztatón jelen volt Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András is, aki üdvözölte a szervezők azon javaslatát, miszerint az Ősfehérvár Városkártyát is bevonják a jegyértékesítésbe. Ez azt jelenti, hogy minden kártyával rendelkező székesfehérvári lakos 10 százalékos kedvezményben részesül a normál jegy- és bérletárakból.

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek