7 évnél régebbi cikk

Agyő nyugalom, helló élet!
·Hírekfesztivál·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/Hivatalos-Velencei-tavi-Hal-Vad-Bor-és-Pálinkafesztivál-Agárd
Agyő nyugalom, helló élet!
·Hírekfesztivál·Utolsó frissítés: undefined

Tegnap még csendes béke uralta az agárdi utcákat. Csupán egy-két idősebb emberrel, biciklistával, kutyással lehetett találkozni. Másnapra viszont már bódék és sürgő-forgó népek lepték el a főteret. Mi történik itt?

Az egyre melegebb idő beköszöntével Agárdon gőzerővel beindult az élet. A lakók egyre gyakrabban látogatnak le házaikba, és a különböző kínálattal rendelkező büfék táján is megkezdődött a mozgoldás. Egyszer csak eltűntek a rácsok, és a sátrak, napernyők alatt újra asztalok és székek jelentek meg.

Mindez május első hétvégéjén tetőzött. Ekkor került sor ugyanis a térség egyik szezonnyitó kulturális és gasztronómiai rendezvényére, a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztiválra.

Hirtelen féltalpnyi hely sem maradt. A park füvén bódék, fából ácsolt körhinták nőttek, mellettük csikós ruhába bújt emberek tanítgatták a gyerkőcöket mindenféle hagyományra. A főutca kétoldalán szintén kisebb bódék álltak strázsát, a fennmaradó helyet pedig kitöltötte a hömpölygő emberfolyam. A nem messze felállított színpadon hangolni kezdett a zenekar, és egy idő után felcsendültek az első Beatles-dalok. Már-már hazaszaladtam a fürdőruhámért, hogy pancsoljak egyet a 30 fokos tóban. De ez azért még odébb van.

A vasút túloldalán szintén nagy volt a nyüzsgés. Az ok nem más volt, mint az újra megnyitott vidámpark. A forgó körhinták színes kavalkádja valamint a dozsem felől érkező zsibongás és zene azonban csupán aláfestésnek tetszett a park legnagyobb szenzációjához: egy körülbelük 10 méter magas lengő-forgó hintához, mely észvesztő magasságokba repítette az "Extreme" élményre vállalkozókat. Persze, ezt már én sem hagyhattam ki. A kezem azóta is remeg, ha csak rágondolok.

Ez "Extreme" magas!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek