7 évnél régebbi cikk

A fehérvári nők a legszebbek
·Híreknők·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaA fehérvári nők a legszebbek
·Híreknők·Utolsó frissítés: undefined

Brit tudósok újabb felfedezéssel álltak elő: három hölgy arcát felhasználva megalkották a tökéletes szépséget. Tény azonban, hogy a fehérvári nők önmagukban is kiemelkedő helyen szerepelnek a szépség-ranglistán. Így hát utánanéztünk a legszebbeknek és a miérteknek.

Magyarország híressé vált arról, hogy "itt élnek a világ legszebb női", azonban határon belül is lehet sorrendet állítani. Székesfehérvárat földrajzi elhelyezkedése, történelmi háttere, és természetesen az itt élő hölgyek tették meg dobogóssá.

A tökéletes női arc az arányosságról, szimmetriáról szól, legalábbis a tudósok és plasztikai sebészek szemszögéből. Egészen pontosan három összetevő szükséges hozzá: ívelt szemöldök, vékony orr, hangsúlyos ajkak. Mindemögött egyszerű matematika rejlik: a homlok, az orr, valamint az áll részek egyenlő arányú eloszlása, vagyis az arc harmadolása eredményezi a szépséget.

Vörös Zsuzsanna, olimpiai bajnok öttusázó. Született: május 4. Székesfehérvár (Fotó: Simon Erika)

Mindezek alapján miért a fehérvári nők a legszebbek? Székesfehérvár az egyik leggazdagabb múlttal rendelkező magyar város, történelme több száz évet ölel fel, mi több, ha római kort is hozzávesszük, akkor már évezredekről beszélhetünk. Ez idő alatt sok mindennek volt szem- és fültanúja a település, de a legfontosabb az, hogy sokféle ember fordult itt meg. És minél nagyobb a genetikai keveredés, később annál összetettebb, harmonikusabb lehet egy arc. Ezen a ponton már csak Umberto Eco szavait tudom idézni:

"A világmindenséget nem csupán a sokféleségben rejlő egység teszi széppé, de az egységben rejlő sokféleség is."

Tari Fruzsina, Magyar Űrkutatási Iroda vezetője. Született: február 8. Székesfehérvár

A fehérvári nők szépségének titka ebben a sokféleségben, változatosságban, a múlt és a genetika izgalmas játékában rejlik. És akkor még nem említettem a finom, tiszta levegőt, a természet közelségét, nyugalmat és azt a lelki békét és kisugárzást, amit ezek kiváltanak.

Egy gyönyörű hely, tele szép nőkkel. Paradicsom? Nem, Székesfehérvár.
Szóval tényleg jó helyen vagy.

Sohonyai Edit, írónő. Született: szeptember 14. Székesfehérvár

A Tv2 Aktív műsorában is megjelent egy interjú, melyben bővebben informálódhatsz a témával kapcsolatban.

Kubik Anna, színművész. Született: január 8. Székesfehérvártól 20 km-re fekvő Ősiben

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek