Partly cloudy3 °C
2020. január 20. hétfő Sebestyén
Menü

10 film, amit idén látnod kell

10 film, amit idén látnod kell

Egy ideje már szinte csak a képregény adaptációk uralják a piacot Hollywoodban, így nem csoda, hogy összegyűjtött blockbustereink egy része ebből a kategóriából került ki.

A Marvel Unvierzum megállíthatatlannak tűnik: az Amerika Kapitány: Polgárháború tarol, a Doktor Strange pedig olyan előzetest kapott, amitől nem csak Benedict Cumberbatch rajongóinak esett le az álla. A nagy rivális, a DC nem tudott nagyot robbantani a Batman v Superman mozijával, de legalább biztossá vált, hogy Ben Affleck önálló Batman-filmet kap. Persze ebben az évben sem csak a szuperhősöket bírta el a mozivászon. Jöjjön egy szubjektív 10-es lista arról, hogy mi az, amit mindenképpen látni kell 2016-ban a moziban.

1. Amerika Kapitány: Polgárháború

Mára nyilvánvalóvá vált, hogy a 21. század első pár évtizede a képregényes szuperhősökről fog szólni a moziban. A két nagy képregénykiadó, a DC és a Marvel egymás után ontja a filmeket, de kétségtelenül a Marvel az, amelyik viszi a prímet. Legalábbis ami az egész estés filmeket illeti. Az Amerika Kapitány harmadik részével, a Polgárháborúval kezdetét vette moziuniverzumának harmadik fázisa, amely a tervek szerint 2019-ig tart majd. Bár magát a filmet még nem láttuk, a kritikák jelentős része pozitív, a szuperhősök nagy számú megjelenése pedig biztosíték arra, hogy a közönség is vevő legyen a kapitány újabb kalandjára. Az biztos, hogy a szuperhősök esetében ez a legmeghatározóbb mozi az idén, amire még nagyon sok részt fog felhúzni a Marvel.


2. Doktor Strange

Még mindig a képregényeknél, sőt, még mindig a Marvelnél maradunk, szuperhősünk, Doktor Strange azonban már kevésbé ismert, viszont annál izgalmasabb karakter. Kaptunk is egy olan előzetest a filmből, amitől minden képregényrajongónak leesett az álla. Doktor Strange már különleges képessége miatt is eltér más szuperhősöktől, ő ugyanis egy mágus, a Föld legfőbb varázslója és védelmezője. Ebből következik, hogy valószínűleg a film is elüt majd a megszokott Marveles moziktól és inkább egy kis különc alkotást láthatunk majd, ahogy az Benedict Cumberbatch színészi játékától el is várható.


3. Batman v Superman

Batman és Superman harca a DC nagy dobása. Lett volna. A Marvelhez felzárkózni akaró vetélytárs a saját univerzumánakk Bosszúállóit, az Igazság Ligáját szeretné összerántani, amihez azonban valahogy össze kellett hozniuk a két górét, Batmant és Supermant. Ami egy abszolút jó és logikus (már-már szükségszerű) döntés volt, viszont több kérdést is felvetett. Ezek között a legfontosabb az volt, hogy melyik Batman, illetve Superman karaktert vigyék vászonra a készítők. Az elsőre nagy visszhangot keltő Ben Affleck alakította Batman utólag jó választásnak bizonyult, az Acélember Supermanje azonban továbbra is sótlan maradt és a kritikusok szerint sem sikerült a legjobbat kihozni a történetből. A DC háza táján pedig tovább gyűlnek a fellegek, sorra mondanak fel ugyanis a tervezett filmek rendezői, ami nem jelent túl jót az amúgy is – a Marvelhez képest - erős lemaradásban lévő kiadónak.


4. A dzsungel könyve

Az év egyik nagy meglepetése, a kritikák szinte kizárólag elismerően nyilatkoztak róla. A filmet a Vasember-t is jegyző Jon Favreau rendezte. A bravúr pedig ott mutatkozik meg, hogy a Mauglit alakító gyerekszínészen kívül a szereplők mindegyike rajzolt. Látványban és megvalósításban is remekel ez a családi mozi.

5. A függetlenség napja: Feltámadás

Húsz évet kellett rá várni, de megérkezett végre a Függetlenség Napja második része. Talán senkit sem kell emlékeztetni arra, hogy ez annak a blockbusternek a folytatása, amelyben az idegenek le akarták igázni a Földet, mindezt ráadásul az amerikai Függetlenség Napján. Nos, a jó hír, hogy Will Smith-en kívül a legtöbb főszereplő visszatér a folytatásban, ahol persze megint meg kell küzdeni a nagy szürkékkel. De van egy olyan gyanúnk, hogy a legyőzésükhöz ezúttal nem lesz elég egy számítógép vírus...


6. A visszatérő

A filmhez nem fűznénk sok kommentárt, ez az a mozi, amelyben játszik Tom Hardy és Leonardo DiCaprio. Utóbbi pedig végre Oscart is kapott az alakításáért. Ja, és van benne medve is.


7. Alice Tükörországban

Folytatódik Alice Csodaországban története amolyan Tim Burton módra. És ha Tim Burton benne van egy filmben, akkor természetesen feltűnik benne Johnny Depp és Helena Bonham Carter is. A gyanúnk azonban az, hogy sokan inkább Anne Hathaway-re figyelnek majd és a nemrég elhunyt Alan Rickmanre, akinek hangja is lesz hallható a filmben.


8. Aljas nyolcas

Tarantino nyolcadik filmje. A jellemzéshez csak annyit tennénk, hogy ez Tarantino nyolcadik filmje.


9. Hurok

Egyesek szerint az utóbbi idők egyik legjobb magyar alkotása. Műfaját tekintve thriller, az IMDb-n 7,2-es, a Porton 8-as osztályzattal. Mi még nem láttuk, de az elsők között van a megnézendők listáján.


10. Szemfényvesztők 2.

A első rész meggyőző volt, a második pedig szerepel Harry Potter is. Na jó, ne legyünk ennyire igazságtalanok, Daniel Radcliffe ugyanis már többször tanúbizonyságot tett arról, hogy ki tud lépni a varázslóinas árnyékából. Dehát akkor is ő Harry Potter, na. De ne ragadjunk le nála, hiszen impozáns a szereplők névsora. Mark Ruffalo, Woody Harrelson és Morgan Freeman is visszatér a folytatásra.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Minden eddiginél többen lesznek az idei busójáráson
  Minden eddiginél többen lesznek az idei busójáráson
 • Vádat emeltek a Pillangó utcai metróbaleset ügyében
  Vádat emeltek a Pillangó utcai metróbaleset ügyében
 • 281 éve élő hagyomány - fogadalmi szentmisét tartottak Szent Sebestyén napján
  281 éve élő hagyomány - fogadalmi szentmisét tartottak Szent Sebestyén napján
 • A magyar kultúra napja - Koncertek, filmvetítések és kiállítások Fejér megyében
  A magyar kultúra napja - Koncertek, filmvetítések és kiállítások Fejér megyében
 • Ismét nőtt a légszennyezettség – Fehérváron elfogadható a levegő minősége
  Ismét nőtt a légszennyezettség – Fehérváron elfogadható a levegő minősége
 • Állami támogatás - nagy segítség érkezik a meddőség kezelésében
  Állami támogatás - nagy segítség érkezik a meddőség kezelésében
 • Csapás - jégeső, villámáradás, homokvihar Ausztráliában
  Csapás - jégeső, villámáradás, homokvihar Ausztráliában
 • Az a szép, fényes nap, Szerelem Ó! - premierek hete a Vörösmarty Színházban
  Az a szép, fényes nap, Szerelem Ó! - premierek hete a Vörösmarty Színházban

Eseménynaptár

 • Egyre nagyobb a nyomás - a kormány stratégiai partnerei a polgárőrök
  Egyre nagyobb a nyomás - a kormány stratégiai partnerei a polgárőrök
 • HÍRADÓ 1-kor 2020. január 20.
  HÍRADÓ 1-kor 2020. január 20.
 • Házasság hete - fontos, hogy tudatosan ápoljuk kapcsolatainkat
  Házasság hete - fontos, hogy tudatosan ápoljuk kapcsolatainkat
 • "Síeljünk itthon!" - kampány indul a téli sport népszerűsítésére
  "Síeljünk itthon!" - kampány indul a téli sport népszerűsítésére
 • Változás - Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat
  Változás - Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat
 • Mérjük fel együtt a telelő fülesbaglyok számát!
  Mérjük fel együtt a telelő fülesbaglyok számát!
 • Ökumenikus imahét - szívből jövő, állhatatos imádságra van szükség
  Ökumenikus imahét - szívből jövő, állhatatos imádságra van szükség
 • Pánik - erős földrengés Kína északnyugati részén
  Pánik - erős földrengés Kína északnyugati részén
 • Mohácsi busójárás - 1800 maskarással űzik el a telet
  Mohácsi busójárás - 1800 maskarással űzik el a telet
 • Programok mára
  Programok mára
 • Ziffer Sándor a műkereskedelemben - Martos Gábor előadása a képtárban
  Ziffer Sándor a műkereskedelemben - Martos Gábor előadása a képtárban
 • Drakulics elvtárs, Ruben Brandt, a gyűjtő, Vadonvilág - magyar filmek a magyar kultúra napján
  Drakulics elvtárs, Ruben Brandt, a gyűjtő, Vadonvilág - magyar filmek a magyar kultúra napján
 • Fehérvár bölcsője - január 31-ig várják a családok jelentkezését
  Fehérvár bölcsője - január 31-ig várják a családok jelentkezését