Fair27 °C
2019. július 19. péntek Emília
Menü

Rossz hír mozdulatművészeknek: hétfőn akár eshet is

Rossz hír mozdulatművészeknek: hétfőn akár eshet is
Esernyős mozdulatlművész (Fotó: panoramio.com/Attila98)

Minden vasárnapi várakozásom bejött, a hétfővel azonban nehezebb dolgom lesz. Lehet, hogy jön a csapadék, de az is előfordulhat, hogy elkerül minket. Ez persze senkit ne akadályozzon meg abban, hogy az utolsó nyári hétfők egyikén kimozduljon otthonról és a szabad levegőn töltse az idejét. Például a Belvárosban, a Királyi Napokon, ahogy én is tettem ezt vasárnap.

Vasárnap kora este jómagam is megfordultam a Királyi Napok belvárosi forgatagában és örömmel láttam, hogy milyen sokan olvashatták a vasárnapi várható időjárásról szóló cikkemet. Szinte mindenki nyáriasan volt öltözve, vagy máshonnan megközelítve nyáriasan volt vetkőzve. Bár azért egy kósza megjegyzést elcsíptem az egyik járókelőtől, aki azt merte mondani a férjének, hogy ő biza fázik. Ekkor árnyékban pontosan 28 fok volt - ahogyan azt előre jeleztem -, és napon meg vagy 5-6 fokkal melegebbet lehetett érezni. Hát igen, nincs az az időjárás, amivel mindenki kedvére, hőérzetére lehetne tenni.

Pedig igen klassz idő volt vasárnap. Főként a korábbi napok hűvösebb időjárása után lehetett ezt kijelenteni. Sokat sütött a nap és a napon már egész magas hőérzete lehetett az embernek. Pont ez jutott eszembe akkor is, amikor a fehérvári forgatagban járva megpillantottam egy mozdulatművészt. Tudjátok, azokat hívják így, akik például testfestékkel befújják magukat tetőtől talpig és mint egy szobor, teljesen mozdulatlanul állnak mindaddig a helyükön, míg valaki pénzt nem dob a dobozukba, vagy le nem fotózkodik vele. Szóval azon gondolkoztam, hogy miképp bírnám én ezt csinálni, főleg a tűző napon. Mert bizony Fehérvár belvárosában például dél körül, nincsen, vagy alig van árnyék és egy mozdulatművésznek ekkor sem illik mocorognia a tűző napon.

Én nem tudnám csinálni. Főleg azért sem, mert nappal szemben nekem mindig tüsszögnöm kell és gondoljunk bele, hogy milyen röhejes lenne, ha ebben a szituban pont szembetüsszenteném a járókelőt, aki engem csodálna éppen.

Rossz hír mozdulatművészeknek: hétfőn akár eshet is

Mozdulatművész Balatonalmádiban (Fotó: panoramio.com/Gabor M)

Hétfőn, azaz ma már jóval kisebb esélye lesz izzadni a napon művészünknek és bárkinek, aki a szabadban tartózkodik, mivel a vasárnapihoz képest már jóval több felhő lesz felettünk, köszönhetően annak, hogy egy gyengébb front felhőzete ér el bennünket. Ennek hatására többször lesz erősen felhős az ég, de emellett azért lesz részünk napsütésben is és az elmúlt pár nap után ismét van esély egy kis esőre is. Sőt, ha betalálna minket egy erősebb zápor, vagy zivatar, akkor akár jelentősebb zutty is lezuttyanhat. Minderre legnagyobb esély a kora délutáni, délutáni órákban van, úgy 13-18 óra között, de nem zárható ki más időszakban sem. De, hogy annyira ne ijedjünk meg, azért hozzátenném, hogy annak a lehetősége, hogy elkerülik térségünket ezek a záporok, zivatarok nagyobb, mint az, hogy pont betalálnak minket.

A hőmérsékletre nem lehet majd panaszunk, mert a több felhő ellenére a reggeli 16-18 fokról délutánra ismételten 28 fok is lehet, de ha mégis lenne eső, akkor arra az időszakra gyorsan visszaeshet a hőmérséklet átmenetileg akár 5-6 fokkal is. A szél csak kissé lesz élénk és északnyugati irányú lesz. Végül ha arra jártok és éppen eleredne az eső, akkor ígérjétek meg, hogy adtok a belvárosi mozdulatművész kezébe egy esernyőt. Higgyétek el, eső után visszakapjátok, nem fog vele elfutni.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Egy hetes razzia indul az utakon
  Egy hetes razzia indul az utakon
 • A gyenge termés miatt többe kerülhet az alma
  A gyenge termés miatt többe kerülhet az alma
 • Véradás volt a Vörösmarty Színházban
  Véradás volt a Vörösmarty Színházban
 • Vászonszatyrot készíthetünk szombaton a Jancsárkert Piacon
  Vászonszatyrot készíthetünk szombaton a Jancsárkert Piacon
 • Hollandiából hozatott magának kábítószert egy magyar férfi
  Hollandiából hozatott magának kábítószert egy magyar férfi
 • Rabokat ítéltek ismét börtönbüntetésre
  Rabokat ítéltek ismét börtönbüntetésre
 • Végleg kivontak a forgalomból egy potencianövelőt
  Végleg kivontak a forgalomból egy potencianövelőt
 • Jól vizsgáztak az idei érettségizők
  Jól vizsgáztak az idei érettségizők

Eseménynaptár

 • Novák: csütörtökig a babaváró támogatást háromezren igényelték
  Novák: csütörtökig a babaváró támogatást háromezren igényelték
 • Földrengés volt Athén környékén
  Földrengés volt Athén környékén
 • HÍRADÓ 1-kor 2019. július 19.
  HÍRADÓ 1-kor 2019. július 19.
 • Nyilvános ülést tart a Kúria az ukrán hajóskapitány óvadékának ügyében
  Nyilvános ülést tart a Kúria az ukrán hajóskapitány óvadékának ügyében
 • Együtt a megkínzott állatokért
  Együtt a megkínzott állatokért
 • Utolsó üteméhez érkezett a Fiskális út teljes körű felújítása
  Utolsó üteméhez érkezett a Fiskális út teljes körű felújítása
 • A napokban zajlik a Herbarius tábor
  A napokban zajlik a Herbarius tábor
 • Nagy erejű robbanás történt az afgán fővárosban
  Nagy erejű robbanás történt az afgán fővárosban
 • Négykilónyi drogot hozatott magának Hollandiából egy mindszenti férfi
  Négykilónyi drogot hozatott magának Hollandiából egy mindszenti férfi