Partly cloudy19 °C
2019. szeptember 22. vasárnap Móric
Menü

Rossz hír mozdulatművészeknek: hétfőn akár eshet is

Rossz hír mozdulatművészeknek: hétfőn akár eshet is
Esernyős mozdulatlművész (Fotó: panoramio.com/Attila98)

Minden vasárnapi várakozásom bejött, a hétfővel azonban nehezebb dolgom lesz. Lehet, hogy jön a csapadék, de az is előfordulhat, hogy elkerül minket. Ez persze senkit ne akadályozzon meg abban, hogy az utolsó nyári hétfők egyikén kimozduljon otthonról és a szabad levegőn töltse az idejét. Például a Belvárosban, a Királyi Napokon, ahogy én is tettem ezt vasárnap.

Vasárnap kora este jómagam is megfordultam a Királyi Napok belvárosi forgatagában és örömmel láttam, hogy milyen sokan olvashatták a vasárnapi várható időjárásról szóló cikkemet. Szinte mindenki nyáriasan volt öltözve, vagy máshonnan megközelítve nyáriasan volt vetkőzve. Bár azért egy kósza megjegyzést elcsíptem az egyik járókelőtől, aki azt merte mondani a férjének, hogy ő biza fázik. Ekkor árnyékban pontosan 28 fok volt - ahogyan azt előre jeleztem -, és napon meg vagy 5-6 fokkal melegebbet lehetett érezni. Hát igen, nincs az az időjárás, amivel mindenki kedvére, hőérzetére lehetne tenni.

Pedig igen klassz idő volt vasárnap. Főként a korábbi napok hűvösebb időjárása után lehetett ezt kijelenteni. Sokat sütött a nap és a napon már egész magas hőérzete lehetett az embernek. Pont ez jutott eszembe akkor is, amikor a fehérvári forgatagban járva megpillantottam egy mozdulatművészt. Tudjátok, azokat hívják így, akik például testfestékkel befújják magukat tetőtől talpig és mint egy szobor, teljesen mozdulatlanul állnak mindaddig a helyükön, míg valaki pénzt nem dob a dobozukba, vagy le nem fotózkodik vele. Szóval azon gondolkoztam, hogy miképp bírnám én ezt csinálni, főleg a tűző napon. Mert bizony Fehérvár belvárosában például dél körül, nincsen, vagy alig van árnyék és egy mozdulatművésznek ekkor sem illik mocorognia a tűző napon.

Én nem tudnám csinálni. Főleg azért sem, mert nappal szemben nekem mindig tüsszögnöm kell és gondoljunk bele, hogy milyen röhejes lenne, ha ebben a szituban pont szembetüsszenteném a járókelőt, aki engem csodálna éppen.

Rossz hír mozdulatművészeknek: hétfőn akár eshet is

Mozdulatművész Balatonalmádiban (Fotó: panoramio.com/Gabor M)

Hétfőn, azaz ma már jóval kisebb esélye lesz izzadni a napon művészünknek és bárkinek, aki a szabadban tartózkodik, mivel a vasárnapihoz képest már jóval több felhő lesz felettünk, köszönhetően annak, hogy egy gyengébb front felhőzete ér el bennünket. Ennek hatására többször lesz erősen felhős az ég, de emellett azért lesz részünk napsütésben is és az elmúlt pár nap után ismét van esély egy kis esőre is. Sőt, ha betalálna minket egy erősebb zápor, vagy zivatar, akkor akár jelentősebb zutty is lezuttyanhat. Minderre legnagyobb esély a kora délutáni, délutáni órákban van, úgy 13-18 óra között, de nem zárható ki más időszakban sem. De, hogy annyira ne ijedjünk meg, azért hozzátenném, hogy annak a lehetősége, hogy elkerülik térségünket ezek a záporok, zivatarok nagyobb, mint az, hogy pont betalálnak minket.

A hőmérsékletre nem lehet majd panaszunk, mert a több felhő ellenére a reggeli 16-18 fokról délutánra ismételten 28 fok is lehet, de ha mégis lenne eső, akkor arra az időszakra gyorsan visszaeshet a hőmérséklet átmenetileg akár 5-6 fokkal is. A szél csak kissé lesz élénk és északnyugati irányú lesz. Végül ha arra jártok és éppen eleredne az eső, akkor ígérjétek meg, hogy adtok a belvárosi mozdulatművész kezébe egy esernyőt. Higgyétek el, eső után visszakapjátok, nem fog vele elfutni.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Egyre népszerűbbek a tematikus utak
  Egyre népszerűbbek a tematikus utak
 • Tele vannak a magyarországi gáztárolók
  Tele vannak a magyarországi gáztárolók
 • Veteránautók indultak Székesfehérvárról a Balaton felé
  Veteránautók indultak Székesfehérvárról a Balaton felé
 • Székesfehérváron is sok program lesz a Kulturális Örökség Napjain
  Székesfehérváron is sok program lesz a Kulturális Örökség Napjain
 • Egykori állami gondozott jegyespárt adott össze a polgármester
  Egykori állami gondozott jegyespárt adott össze a polgármester
 • Láttál mostanában szúnyogot?
  Láttál mostanában szúnyogot?
 • Ma van a Lecsófőző Vigasság
  Ma van a Lecsófőző Vigasság
 • Ma lesz a Színházak éjszakája
  Ma lesz a Színházak éjszakája

Eseménynaptár

 • Állatkínzásért ítéltek el egy magyar nőt
  Állatkínzásért ítéltek el egy magyar nőt
 • Bérmegállapodásról tárgyal a kormány a vasutas és a volános szakszervezetekkel
  Bérmegállapodásról tárgyal a kormány a vasutas és a volános szakszervezetekkel
 • Nagy forgalomra készülnek a lakáspiacon
  Nagy forgalomra készülnek a lakáspiacon
 • Jelentősen nőtt a felsőoktatásban résztvevő roma fiatalok száma
  Jelentősen nőtt a felsőoktatásban résztvevő roma fiatalok száma
 • Székesfehérvári házaspár mentett életet Mallorcán
  Székesfehérvári házaspár mentett életet Mallorcán
 • Már lehet jelentkezni a 2020-as év szakácsversenyére
  Már lehet jelentkezni a 2020-as év szakácsversenyére
 • A legnagyobb magyarra emlékezünk holnap
  A legnagyobb magyarra emlékezünk holnap
 • Hamarosan utalják az álláskeresési támogatásokat
  Hamarosan utalják az álláskeresési támogatásokat
 • Radiátorcserére pályázhatnak a társasházak
  Radiátorcserére pályázhatnak a társasházak