7 évnél régebbi cikk

Ma 47 éves apu ökölbe szorult keze
·Filmszületésnap·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaMa 47 éves apu ökölbe szorult keze
·Filmszületésnap·Utolsó frissítés: undefined

Ma ünnepli 47. születésnapját Edwart Norton, a Harcosok klubja és az Amerikai história X sztárja. Mi pedig öt emlékezetes pillanattal köszöntjük a Golden Globe-díjas színészt. (Az Amerikai história X és általában Norton kényes témájú filmjeinek felidézése miatt az olvasást csak felnőtt (18+) látogatóinaknak ajánljuk.)

1. Amerikai história X

Felejthetetlen jelenetekkel, mély mondanivalóval bíró alkotás életútról, rasszizmusról, változásról. Egy tanárról, egy könyvről, egy gyilkosságról, egy börtönbüntetésről és náci horogkeresztekről.

 

2. Harcosok Klubja

A Harcosok Klubja az óriási trió, Edward Norton, Brad Pitt és Helena Bonham Carter filmje, amely Chuck Palahniuk azonos című regényének adaptációja. Rengeteg legendás, mára kultikussá vált jelenséget köszönhetünk a filmnek. Hogy csak a legjobb dumákból szemezgessünk, itt van nekünk rögtön egy örökérvényű gyöngyszem: "Apu ökölbe szorult keze vagyok..." Vagy a híres első szabály: "senkinek egy szót se a klubról."

3. A mágus

Egy szintén meghökkentő és elgondolkodtatóan szórakoztató filmdráma. Érdekesség, hogy a történetet részben az 1889-es Mayerling-tragédia ihlette, amelynek során Ausztria–Magyarország trónörököse, Rudolf főherceg öngyilkos lett, miután megölte szerelmét, Maria von Vetsera bárókisasszonyt.

4. A hihetetlen Hulk

A nem túl sikeres Hulk után a Marvel úgy döntött, hogy Nortonnal építi újra a zöld szuperhős univerzumát, ezúttal már A hihetetlen Hulk címmel. Norton, bár bevallottan Hulk rajongó, először nem akarta elfogadni a szerepet. Végül azonban egy egészen jó kis szuperhősös film lett az egészből, amely többnyire pozitív kritikákat kapott, igaz a Bosszúállókban már nem Norton formálta meg a "dühös, zöld, szörnyeteget".

5. Birdman

És végül egy friss sikerfilm, amely Michael Keaton nagy visszatérését is magával hozta, de ahogy a mozi története szerint, úgy a filmben is óriásit alakít a Norton-Keaton páros.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek