7 évnél régebbi cikk

Ma 176 éves a Magyar Fotográfia
Fehérvár Médiacentrum fotója
horvath.renata
Ma 176 éves a Magyar Fotográfia

Országszerte a magyar fotográfia napját ünneplik augusztus 29-én, a MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége) kezdeményezésére. Ezen a napon a helyi fotóklubok is különböző programokkal várják az érdeklődőket.

Vállas Antal 1840. augusztus 29-én a Magyar Tudós Társaság ülésén bemutatót tartott arról, hogyan lehet képet alkotni egy ezüstözött rézlemezre a fény segítségével. A bemutatón a Nagy Károly által Párizsban vásárolt felszerelést használta. A dagerrotípia a Dunát és a Budai várat ábrázolta, ez volt az első feljegyzett alkalom, hogy Magyarországon fénykép felvételt készítettek.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kezdeményezése a mai napra, hogy egy szelfi készítésével ingyenesen megtekintheti bárki a világ leghíresebb fotósainak legendás képeit. Készíts egy szelfit augusztus 29-én, pénteken 11 és 19 óra között a Robert Capa Központ aulájában úgy, hogy a képen látszódjon a Capa Központ logója és a Magnum Photos valamelyik plakátja, vagy a Magnum felirat.

A következő fényképek 116 évvel ezelőtt készültek Budapesten:

Fotó: Fortepan 

Fotó: Fortepan 

Fotó: Fortepan 

Fotó: Fortepan 

Fotó: Fortepan

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek