Rain25 °C
2019. június 16. vasárnap Jusztin
Menü

Ilyen egy lecsó újragondolva...

Ilyen egy lecsó újragondolva...
Lecsó újragondolva (Fotó: Kiss László)

Vannak olyanok, akik ha lecsót esznek vagy főznek, minden körülmények között kizárólag a paprika, paradicsom és a hagyma szentháromságára esküsznek. Azonban néha érdemes változtatni az alaprecepten, hiszen egy kis májjal, tócsnival és fokhagymás tejföllel megbolondítva igazán különleges, mégis hagyományos ételt kapunk.

A fehér húsú paprika, a lédús paradicsom és a friss máj előkészítve várakozott a konyhapulton. A Perté Bistro szakácsa pillanatok alatt kellemes ragut főzött belőlük, és gusztusos tócsniba töltötte a finomságot. A tálalásra is figyelt. Egy kis hagymát, néhány karika roppanós paprikát tett az étel tetejére, hogy az éhes vendég szeme is jóllakjon. A végén bőségesen meglocsolta illatos pirospaprikás-fokhagymás tejföllel, ami kiemelte a klasszikus, lecsós ízvilágot. 

Szollás Balázs, a hely üzletvezetője elmondta, hogy a Lecsófesztivál köztudottan nagyon népszerű rendezvény a városban, amire a bisztró ezzel az újragondolt klasszikussal készül: „Péntektől vasárnapig mindig szoktunk olyan étellel készülni, ami kapcsolódik valamilyen eseményhez, ünnephez, és nem szerepel az étlapon. Ez azért fontos, mert a vendégek egyre inkább igénylik a változatosságot.”

Ilyen egy lecsó újragondolva...

Az étel megalkotása előtt összeül a konyhai csapat, hiszen olyan alapanyagokkal kell dolgozniuk, hogy a végeredmény minőségi, de mindenki számára megfizethető legyen, plusz a fogás – egy pici csavarral – illeszkedjen a hagyományos, magyaros vonalba. Aztán elkészítik az ételt, amit az üzletvezető és a felszolgálók is véleményeznek. Ha a többségnek ízlik, akkor hétvégi ajánlatként a vendégek is megkóstolhatják. Ha nagyon népszerű lesz az étel, akkor az állandó étlapra is felkerül.

Az üzletvezető kiemelte, hogy a vendégek egyre inkább igénylik a minőséget, legyen szó menüről vagy éppen egy à la carte ételről. Minden esetben száz százalékot kell nyújtani, attól függetlenül, hogy a vendég mennyit költ.

Ilyen egy lecsó újragondolva...

A közösségi média világában elég csak egyszer hibázni, és az illető már teszi is ki a véleményét a Facebookra, amit az ismerősei elolvasnak, és még meg is osztanak. Ezért is figyelnek oda a legapróbb részletekre, mint például a tálalásra, hiszen a fiatalabb, huszonéves korosztály szívesen jelentkezik be egy étteremből, és fényképezi le a limonádéját, a koktélját, a kávéját, az ebédjét vagy éppenséggel a vacsoráját.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

  • Ötnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés
    Ötnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés
  • Ma tartják a Szabadságkoncertet
    Ma tartják a Szabadságkoncertet
  • Drágábbak a horvát autópályák szeptember végéig
    Drágábbak a horvát autópályák szeptember végéig
  • Véget vethetnek a szúnyoginváziónak a Balatonnál
    Véget vethetnek a szúnyoginváziónak a Balatonnál
  • Marad a kánikula, de frissítő záporok is jöhetnek
    Marad a kánikula, de frissítő záporok is jöhetnek
  • Meghalt Franco Zeffirelli olasz rendező
    Meghalt Franco Zeffirelli olasz rendező
  • Borsófesztivált rendeztek Feketehegy-Szárazréten
    Borsófesztivált rendeztek Feketehegy-Szárazréten
  • A Nemzeti Színház Woyzeck című előadása lett a legjobb a POSZT-on
    A Nemzeti Színház Woyzeck című előadása lett a legjobb a POSZT-on
  • Beiktatták hivatalába Szlovákia új köztársasági elnökét
    Beiktatták hivatalába Szlovákia új köztársasági elnökét
  • Ismét emelkedik az egészségügyi szakdolgozók bére
    Ismét emelkedik az egészségügyi szakdolgozók bére
  • Ma előfordulhat zápor zivatar, de marad a kánikulai idő
    Ma előfordulhat zápor zivatar, de marad a kánikulai idő
  • Évadzárót tartott a fehérvári teátrum
    Évadzárót tartott a fehérvári teátrum
  • Jövőre 30 százalék alá csökkenhet a kis- és közepes vállakozások adóterhe
    Jövőre 30 százalék alá csökkenhet a kis- és közepes vállakozások adóterhe