7 évnél régebbi cikk

Beköszöntött az ősz: csapadékkal, széllel, hűvös levegővel érkezik az évszak
Fehérvár Médiacentrum fotójaBeköszöntött az ősz: csapadékkal, széllel, hűvös levegővel érkezik az évszak

Szeptember negyedik hetének kezdetén már hiába áltatjuk magunkat a késő nyár gondolatával. Elég csak kinéznünk az abalakon, ahonnan már az ősz integet vissza. A legevő csípősebb, az ég szürkébb lett, a fákról hullanak a levelek. Innentől a hőmérséklet csökkenő tendenciát mutat, és előbb utóbb a pulóverek helyét ballonkabátok, azokat meg téli pufidzsekik veszik át.

Kedden szeles, borús, igazi őszi napra készülhetünk. Bizonyára már valamennyien éreztük bőrünkön ma reggel, amikor elindultunk munkába, iskolába, hogy bizony-bizony, már elfért rajtunk egy állig felhúzott pulcsi vagy egy kabát, és már a sálat is kezdhettük hiányolni. Délelőtt még nem tartogat javulást: számíthatunk esőre, záporra délen és délkeleten, illetve a Dunántúl középső részén. Végül azonban észak felől csökkenni kezd a felhőzet, délre már várhatóan mindenhol megszűnik a csapadék, és újra élvezhetjük a napsütést.

A reggel még 13 fokos hőmérséklettel kezdődött, ez a délután folyamán 17-18 fokig fog felkúszni. A napi csúcshőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. Szóval érdemes mostantól figyelni a réteges öltözködésre, esetleg előásni a gumcsizmánkat a szekrény mélyéről. Ha most tervezel ilyet beszerezni, akkor lesd meg kínálatunkat és szavazz, Szerinted melyik csecse gumicselló a legcsinibb

Nem árt egy pár gumicsizma a háznál (Fotó: blikkruzs.blikk.hu)

A héten még szerdán és csütörtökön is maradni fog a szeles időjárás, és bár kevesebb záporral számolhatunk, továbbra is felhős lesz az ég. Pénteken már több órás napsütés várható 17 és 21 közötti csúcshőmérséklettel. Hétvégén pedig kellemes, koraőszi időben lesz részünk, csak szombaton fordulhat elő csapadék a Dunántúlon.

Így alakul várhatóan az időjárásunk a következő két hétben (Fotó: köpönyeg.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek