7 évnél régebbi cikk

'Ha nem vagyok szerelmes a modellembe, abból nem lesz jó kép'
Fehérvár Médiacentrum fotója'Ha nem vagyok szerelmes a modellembe, abból nem lesz jó kép'

Sok izgalmas program várta a székesfehérváriakat a múlt hétvégén is. Úgy döntöttem, nyakamba akasztom a fényképezőgépemet és megnézem, milyen egy nyolc órás kiállítás megnyitó, ugyanis Szabó Márta fotóművész 50. születésnapját egy ilyen eseménnyel ünnepelte. A 66 képből álló tárlat november 6-ig tekinthető meg.

Beszélgetés Vakler Lajossal, a Fehérvár Médiacentrum szerkesztő-műsorvezetőjével
(Fotó: Horváth Reni)

Szabó Márta 2003 óta foglalkozik fotózással, 2006-ban Prima Primissima különdíjjal ismerték el munkásságát, 2010-ben pedig megkapta a Nemzetközi Fotóművész Szövetség (Fédération Internationale de l'Art Photographique) Kiváló Művésze díjat  (EFIAP). 2010 óta ez az első kiállítása, elmondása szerint nem volt különösebb oka a több év kihagyásnak, egyszerűen másfelé vitte az élet. Rendhagyó kiállítás megnyitóval lepte meg a közönséget, ugyanis a szokásostól eltérően reggel 10 órától este18 óráig tartott.

Minden fotó alatt fellelhetünk egy egy három soros Haikut is, ami szintén Szabó Márta szerzeménye
(Fotó: Horváth Reni) 

- Most picit túlozni fogok, de ha nem vagyok szerelmes a modellembe abból nem lesz jó kép - mondta Szabó Márta, a Fehérvár Médiacentrum szerkesztő-műsorvezetőjének, Vakler Lajosnak, aki tizenegy órától beszélgetett a fotóművésszel. A beszélgetés végeztével Márti meglepetéssel készült, három oklevelet adott át, egyet férjének, mert  20 éve mellette van és támogatja, egyet volt osztályfőnökének és rajztanárának, Radovicsné Kovács Magdolnának, egyet pedig Szabó Lászlónak, a Főnix Fotóművészeti Kör vezetőjének.

Oklevél átadás (fotó: Horváth Reni)

A nap további része is remek hangulatban telt, sokan találkoztunk régi barátokkal, és köttettek új barátságok is. Az időjárás is Mártinak kedvezett, hiszen ragyogó napsütés volt, ezáltal jó páran kiültünk a tópartra beszélgetni, fotózni.

Mártinak az volt a kérése, hogy aki eljön, hozzon egy fotót magáról és ajándékozza neki
(Fotó: Horváth Reni)

Hamar elrepült az idő, egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy lement a nap és ez a látvány fogadott minket. Így zártuk tehát a nyolc órás kiállítás megnyitót, tele élménnyel, csodás képekkel.

(Fotó: Horváth Reni)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek