7 évnél régebbi cikk

A fehérvári Cerbona müzlije a világ leginnovatívabb élelmiszerei között
Fehérvár Médiacentrum fotójaA fehérvári Cerbona müzlije a világ leginnovatívabb élelmiszerei között

A világ 100 leginnovatívabb élelmiszere közé választották a Cerbona gluténmentes poharas müzlijét. A székesfehérvári cég képviselője a világ legnagyobb élelmiszeripari kiállításán, a párizsi SIAL-on vehette át az elismerést.

A World Tour by SIAL a napi fogyasztási cikkek legrangosabb nemzetközi termékversenye. Ezen került néhány napja a 2000 pályázó közül a 100 legjobb közé a Cerbona gluténmentes poharas müzlije. A független szakértői zsűri döntése értelmében a székesfehérvári cég terméke büszkén viselheti innentől kezdve a "SIAL Innovation Selection 2016" emblémát.

A Cerbona 2010-ben majdnem megszűnt, felszámolás alá került. Mára a cég piacvezető a márkás müzliszeletek és müzlik között Magyarországon. Az év első kilenc hónapjában 21 százalékkal tudta növelni a müzliszeleteinek forgalmát, a müzlik értékesítése pedig csaknem tíz százalékkal emelkedett. Tavaly a Cerbonát üzemeltető Naponta Kft. 3,2 milliárdos forgalmának 20 százalékát már az export adta. A gluténmentes poharas müzli nemzetközi sikerétől az export további bővülését várják.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek