7 évnél régebbi cikk

Az Alcoánál dolgozol? Már nem sokáig
Fehérvár Médiacentrum fotójaAz Alcoánál dolgozol? Már nem sokáig

Ugyanis mostantól Arconic Inc. néven működik tovább a vállalat. A székesfehérvári székhellyel is rendelkező Alcoa Inc. aluminiumipari konszern két önálló működési területtel folytatja tevékenységét a jövőben.

Kedden bevezették az Arconic Inc. tőzsdei részvényeit New Yorkban, így az Alcoa Inc. aluminiumipari konszern tevékenységét hivatalosan is két vállalat viszi tovább: az Arconic Inc. és az Alcoa Corporation - írja a Napi.hu.

 Az "új Alcoa", az Alcoa Corporation az aluminium-nyersanyagi kört, az Arconic pedig a magas hozzáadott értékű feldolgozóipari üzletágakat viszi tovább.  Az eredeti vállalat magyarországi érdekeltségei tehát Alcoa helyett inenntől kezdve Arconic néven működnek tovább, az Alcoa Inc. részvényei pedig Arconic Inc. részvényekké alakulnak át. 

A New York-i székhelyű Alcoa a legnagyobb külföldi és a második legnagyobb amerikai befektető Magyarországon. A cég hazai leányvállalata az Alcoa-Köfém, melynek központja Székesfehérvár, de Nemesvámoson is van telephelye. Az Alcoa Inc.-nek 2015-ben világszerte hatvanezer alkalmazottja volt, Magyarországon 2200 embert foglalkoztatnak.

 

UPDATE: A székesfehérvári Alcoa a jövőben Arconic-Köfém Kft. néven folytatja működését.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek