7 évnél régebbi cikk

Fotó: Jön a vonat, a sorompó pedig nem működik
Fotó: Jön a vonat, a sorompó pedig nem működik

Egyik olvasónk küldte a fotót, amely Székesfehérvár és Aba között készült. A képen az látható, hogy a vonat zavartalanul halad a pályán, a sorompó viszont nem ereszkedett le és fényjelzés sem volt a vasúti lámpán.

A kép az elmúlt 24 órában készült és kikerült a Facebookra. A kommentelők egy része szerint nem ez az első ilyen eset az átkelőnél, mások viszont azt írták, hogy nem emlékeznek hasonlóra.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a MÁV-ot is, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem számít rendkívüli esetnek, ha egy átjáró üzemen kívül van. Felhívták a figyelmet, hogy az autósoknak ilyenkor is a mindenkori KRESZ szabályai szerint kell eljárniuk, vagyis fokozott figyelemmel és óvatossággal kell megközelíteniük a síneket. A vasúttársaságnál azt is elmondták, hogy ilyen esetekben a mozdonyvezető is kap jelzést arról, hogy 15 km/h-val közelítheti meg az átjárót.

Fontos emlékeztetés az is az autósok számára, hogy a fénysorompón a fehér, villogó jelzés nem a szabad áthaladást jelenti, hanem azt, hogy az eszköz működik. Tehát ilyenkor is meg kell győződni arról, hogy egyik irányból sem érkezik vonat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek