7 évnél régebbi cikk

16 lenyűgöző képen az, amilyennek a fotósok látták a világot 2016-ban
Fehérvár Médiacentrum fotója16 lenyűgöző képen az, amilyennek a fotósok látták a világot 2016-ban

A Reuters napokban megjelent cikkében 99 képen foglalta össze 2016-ot. Ezt a listát mi tovább szűkítettük: mutatjuk a 16 legjobbat, időrendi sorrendben.

2016. január 4.: Mao Ce-tung 37 méter magas aranyszobra a kínai Henan tartományban, melyet azóta már elbontottak, mert nem volt rá építési engedély. 

(Fotó: REUTERS/Stringer)

2016. január 4.: A közönségben helyet foglaló Robin Roy reakciója, amikor egy massachusetts-i kampányrendezvényen Donald Trump üdvözli őt. Trump ekkor még csak a republikánus elnökjelölti posztért kampányolt, azóta ő lett az Egyesült Államok 45. elnöke.

(Fotó: REUTERS/Brian Snyder)

2016. február 7.: Egy nő és egy kislány ül egy pekingi autóban, kevéssel éjfél előtt, miközben a szélvédőn a kínai holdújévet köszöntő tűzijáték tükröződik.

(Fotó: REUTERS/Damir Sagolj)

2016. március 20.: Az amerikai elnök különgépe, az Air Force One megérkezik a kubai Havannába, fedélzetén Barack Obamával és családjával.

(Fotó: REUTERS/Alberto Reyes)

2016. április 1.: Egy japán üzletember gyönyörködik a tokiói cseresznyefa-virágzásban.

(Fotó: REUTERS/Issei Kato)

2016. május 10.: Egy nappal a Koreai Munkapárt kongresszusa után népünnepélyt tartottak az ország fővárosában, Phenjanban.

(Fotó: REUTERS/Damir Sagolj)

2016. június 2.: Egy francia tüntető teniszütővel küldi vissza a könnygáz-gránátot a rendőröknek egy nantes-i tüntetésen, melyet a munka törvénykönyvében tervezett változtatások ellen szerveztek.

(Fotó: REUTERS/Stephane Mahe)

2016. június 10.: Egy rajongó érinti meg Louisville-ben a háromszoros ökölvívó-világbajnok, Muhammad Ali földi maradványait szállító autót a temetés napján.

(Fotó: REUTERS/Adrees Latif)

2016. június 22.: Cristiano Ronaldo (balra), Nani (középen) és Joao Mario (jobbra) ünnepli a portugál válogatott második gólját Magyarország ellen a foci-Eb-n.

(Fotó: REUTERS/Max RossiLivepic)

2016. június 24.: Az első hajnal Londonban a Brexit néven elhíresült népszavazás után. Előtérben Churchill szobra, háttérben a Parlament épületei és a híres óratorony, a Big Ben.

(Fotó: REUTERS/Stefan Wermuth)

2016. július 29.: Ferenc pápa ellátogatott a leghíresebb náci haláltáborba. A lengyelországi Auschwitz bejárata fölött az "Arbeit macht frei" (A munka szabaddá tesz!) felirat olvasható, melyet 2009-ben ismeretlenek elloptak.

(Fotó: REUTERS/Filippo Monteforte/Pool)

2016. augusztus 1.: Városnéző túrára induló emberek a kínai Zhangjiajiében, Hunan tartományban.

(Fotó: REUTERS/Stringer)

2016. augusztus 7.: Az egyiptomi és a német női strandröplabda-válogatott összecsapása a riói olimpián.

(Fotó: REUTERS/Lucy Nicholson)

2016. augusztus 14.: Usain Bolt (balra), a világ leggyorsabb embere nevetve néz hátra a második helyen futó kanadai sprinterre, Andre De Grasse-ra a riói olimpia 100 méteres síkfutásának elődöntőjében.

(Fotó: REUTERS/Kai Pfaffenbach)

2016. október 21.: A 2SZ7 Pion önjárú ágyú beceneve bazsarózsa, a Kijev mellett készült képről talán kiderül, hogy miért. 

(Fotó: REUTERS/Valentyn Ogirenko)

2016. november 14.: Háttérben a szuperhold, elöl pedig a Szojuz MSZ-03, ami rá egy napra indult a kazahsztáni Bajkonurból a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

(Fotó: REUTERS/Shamil Zhumatov)

Az eredeti cikket és az összes képet ide kattintva olvashatod el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek