7 évnél régebbi cikk

Legjobb filmek karácsonyra - igen, az Igazából szerelem az egyik
·Filmkarácsony·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaLegjobb filmek karácsonyra - igen, az Igazából szerelem az egyik
·Filmkarácsony·Utolsó frissítés: undefined

Szenteste után kezdődik a rokon- és baráti látogatások dömpingje, így ha más napszakok nem is, az esték már minden bizonnyal otthon, békében telhetnek. Ilyenkor jó összeülni a képernyő előtt a szűk családdal vagy egy-két baráttal és benyomni egy jó hangulatú, igazi karácsonyos filmet, közben szaloncukrot, süteményt és mindenféle jóságot eszegetni. Nézzük, miket lehet idén karácsonykor is betenni, hogy az ünnep szele minél tovább velünk maradhasson. Nem árulunk zsákbamacskát, igen, az Igazából szerelem az első helyet kapta a listán.

Igazából szerelem

Hiába, ezt a filmet egyszerűen nem lehet megunni! 2003-as megjelenése óta minden évre jut egy miniszter-tánc Hugh Granttel, egy díszcsomagolás Rowan Atkinsonnal, egy Titanic-nézés Liam Neesonnel, egy fergeteges angol-portugál szópárbaj Colin Firth-tel, vagy egy mélyenszántó közvetítés két szerelmes között Alan Rickmannel. Hát had szóljon idén is, addig is mutatjuk az egyik legmeghatóbb karácsonyos jelenetet a filmből.

Grincs

Van, aki imádja a karácsonyt, mások a pokolba kívánják az egész ünnepet. A zöld szőrbe öltözött Jim Carrey, alias Grincs is ez utóbbiak táborát erősíti és az utolsó karácsonyi megaláztatás után betelik nála a pohár: eldönti, hogy el fogja lopni a karácsonyt. Groteszk télapóként hozza-viszi az ajándékokat, karácsonyfákat és textil-csizmákat, hogy végül a legmagasabb hegy tetejéről az egészet a mélybe hajítsa. Ugyanakkor ez csodás karácsonyi mesefilm az egyik legszebb példája annak, hogy a zöld-zord külső is takarhat meleg szívet. 

 

Aludj csak, én álmodom

"Máris félreléptem! Jacket szeretem. Ki az a Jack?" Hiába, ahogy Lucy monológjában is elhangzik a mondat a film első pár másodpercében: az élet nem mindig alakul úgy, ahogy eltervezzük. A metrónál még az ünnepek alatt is dolgozó fiatal lány (Sandra Bullock) izgalmas története akkor kezdődik, amikor egy férfit - akit amúgy minden nap hesszel az üveg mögül - belöknek a sínek közé és ő kimenti onnan. Azonban a kórházban azt kezdik híresztelni, egy szintén félresikerült motyogós mondata miatt, hogy ő a férfi menyasszonya. Aztán jön a család, a karácsony, Jack képében az új szerelem (Bill Pullmann) és számtalan kalamajka...

Karácsonyi vakáció

Karácsonyfa az erdőből? Erre csak Chevy Chase képes. Az, hogy aztán az a fa most befér-e a házba, vagy nem az már más kérdés. Mint ahogy az is, hogy sikerül-e kiégetni a szemeket a házra felszerelt karácsonyi dekorációval. Ahol ugyanis a Griswold család tagjai megjelennek, ott az emberek menekülnek, és nem is véletlenül..

Szerelem a végzeten

Az életünk véletlen esemény sorozata vagy egy előre kigondolt terv része? Léteznek-e jelek, melyek sorsunkat irányítják? John Cusak és Kate Beckinsale karakterei ugyanazért a kesztyűért nyúlnak egy boltban karácsony estén, aztán együtt töltenek egy csodás az estét, végül a sorsra bízzák magukat: egy telefonszám kerül egy könyvbe, egy másik egy bankóra. Eltelik egy év, aztán egyszer csak jönnek a jelek...

 

Hull a pelyhes

A karácsonyt megelőző lótás-futás, vásárlás, megfelelő ajándékok beszerzése ennek a régi Swartzenegger-filmnek a témája. Ilyenkor kell bizonyítanunk, mennyire figyeltünk oda a másikra az év során, vagy ha ez elmaradt, akkor ilyenkor kell pótolnunk a hiányt. Különösen nehéz a helyzet, amikor egy apukáról van szó, aki munkája miatt sokszor elhanyagolta kisfiát, akinek ráadásul most karácsonykor egyetlen kívánsága van: a legtrendibb szuperhős figura. Ennek az ajándéknak a beszerzése azonban jóval nehezebb feladat, mint ahogy első hallásra tűnhet, ugyanis úgy tűnik, hogy már az összes boltból elfogyott a játék... 

Holiday

Két nő, két összetört szív, egyetlen karácsony. Mit tehet az ember lánya, ha szomorú szingli és mindenre vágyik karácsonykor, csak arra nem, hogy otthon magányosan ücsörögjön? Házat cserél! Új helyszín, új emberek, új élmények és a széthullott életek részei máris elkezdenek összeforrni. A film ezentúl szuperül mutat be kétféle szerelmet: azt, amelyik hirtelen, szinte első látásra alakul ki egy ismeretlennel, és azt, amelyik egy hosszan tartó barátságból alakul ki. Amilyen boldogtalan a kezdés, olyan boldog a befejezés és már jön is egy újabb és talán boldogabb év.  

Kőkemény család 

A karácsony a családi látogatások ünnepe. Év közben sokszor nincs időnk meglátogatni szeretteinket, de karácsonykor illő átugrani a szüleinkhez, és egy családi hétvégével megülni az ünnepet. Igen ám, de mi van akkor, ha ez a hétvége mindenről szól, csak a békéről nem? Kínos párbeszédek, hisztériák és kiborulások az ünnep negatív pólusát képezik és ebben nincs hiány a Kőkemény család című filmben, aminek a végén senki sem marad abban az állapotban, ahogyan érkezett...

Édesek és mostohák

Mi van akkor, ha éppen karácsonykor érkezik egy rossz hír? Lehet még szép az ünnep, ha egy szerettünknek nemsokára véget ér a története? Két nő, egy család, sok bonyodalom. De nem lenne igazi karácsonyi film, ha végül ne tudnának túllépni az ellentéteken és nem könnyfacsarós véget érne a film a karácsonyfa alatt.

Kutyabajnok

Hogy kerül egy fogorvos a pálmafás Miamiból a jeges-havas Alaszkába? Cuba Gooding Jr. az ujjatlan trikót pufidzsekire cserélve utazott a jeges tájakra, ahol amellett, hogy meg kell tanulnia kutyaszánon utazni meg kell küzdenie a kutyaszán-versenyek legjobbjával is. És ez még csak a jéghegy csúcsa!

 

Négy karácsony

A film főszereplő párosa is azok közé tartozik, akik kerülik a karácsonyi ünnepségeket. Éppen ezért szüleiket a legelképesztőbb sztorikkal etetik, miért nem tudnak ellátogatni hozzájuk, hogy aztán az év legszebb ünnepét ők inkább valami meleg helyen töltsék. Azonban az utolsó pillanatban a járatukat törlik és egy élő közvetítés miatt lebuknak a család előtt, így kénytelenek végig látogatni a szülőket - akik persze már mind elváltak. Ez a film nem csak a családi élet viszontagságairól szól, de arról is, hogy milyen megpróbáltatások elé tud állítani egy párt egy ünnep...

+1 Reszkessetek betörők 

Nem magyarázom. Kevin, ház, betörők, számtalan vicces és durva "baleset", közben az anyuka, aki mindent megtesz azért, hogy hazaérjen egyedül maradt kisfiához karácsonyra. Századszorra is jó!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek