7 évnél régebbi cikk

Gyuri 2000-ben egy balesetben elveszítette a lábát, most viszont már teljes életet él
Fehérvár Médiacentrum fotójaGyuri 2000-ben egy balesetben elveszítette a lábát, most viszont már teljes életet él

Köszönhetően egy német gyártmányú microchip által vezérelt művégtagnak, és az alapítványnak, amely támogatta annak beszerzését.

A motorbalesetet követő évek a rehabilitációval teltek Rigó György életében. Kapott ugyan egy TB által támogatott művégtagot, azzal azonban csak korlátozott mozgásra volt képes. A fehérvári fiatalember több intézménynél is pályázott támogatásra, megállapodni azonban egyikkel sem tudott. Ekkor fordult a Fehérvár Travel Alapítványhoz, akiknél pozitív elbírálást kapott, így megvehette azt a modern művégtagot, amely jelentősen megkönnyíti életét.

A német gyártmányú művégtag nagyon modern és drága eszköz, csak az önerő volt közel kétmillió forint. Cserébe viszont mobiltelefonnal is irányítható és olyan funkciókat is tud, melyeknek köszönhetően Gyuri úgy érzi, teljes életet él. Az eszköz biztonságot ad neki, nem kell például attól félnie, hogy összecsuklik alatta, de tud vele vezetni is és a váltott lábbal lépcsőzés sem okoz gondot.

Gyuri nagyon hálás a Fehérvár Travel Alapítványnak, amelynek célja, hogy javítsanak a fogyatékkal élők életminőségén. Döntően Fejér megyéből fordulnak hozzájuk segítségért, de van arra példa, hogy megyén túliak is pályáznak. Az alapítványhoz negyedévente több mint száz pályázat érkezik, és egy négytagú kuratórium dönt azok elbírálásáról.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek