7 évnél régebbi cikk

Visszahívott egy strandszéket az IKEA, mert ujjbecsípődést okozhat
·Hírekvásárlás·Utolsó frissítés: undefined
Visszahívott egy strandszéket az IKEA, mert ujjbecsípődést okozhat
·Hírekvásárlás·Utolsó frissítés: undefined

Több balesetet is okozott világszerte az IKEA egyik strandszéke, ezért a svéd cég visszahívja azt. A bútor ujj- és körömsérülést is okozhat. Az áruházak blokk nélkül s visszaveszik a terméket.

Azt már megszokhattuk, hogy autót, telefont, ételt, italt hívnak vissza a cégek ilyen-olyan hibák miatt, de bútorokról eddig ritkán hallottunk. Az IKEA most megtette ezt. A svéd bútorgyártó visszahívja a 2017 februárja előtt vásárolt Mysingsö strandszékeket. A terméket egyszerűen csak vissza kell vinni a legközelebbi IKEA áruházba, a vásárlást igazoló blokk bemutatása sem szükséges és visszaadják a teljes vételárat - derül ki a cég közleményéből.

A ujjakra és körmökre veszélyes Mysingsö strandszék (Fotó: ikea.com)

Az indoklás szerint legalább öt olyan baleset történt világszerte (Finnország, Egyesült Államok, Ausztrália, Dánia, Németország), amelyet a szóban forgó strandszék okozott. Ezek mindegyike ujjbecsípődéses balesetnek minősül, három közölük pedig körömsérüléssel is végződött. A közleményből kiderül, hogy a balesetek jellemzően a huzat mosása után történtek: a vásárlók rosszul szerelték újra össze a székeket és mivel ilyenkor jelentősen megnő az esélye annak, hogy a felhasználó alatt összeroskad a szék vagy becsípődik az ujja, a svéd lakberendezési cég a Mysingsö visszahívása mellett döntött.

Tehát ha valakinek ilyen strandszék van a birtokában, ne közelítse meg a bútort, mert annak reakciói kiszámíthatatlanok lehetnek. Jobban járunk, ha mielőbb visszavisszük az IKEA-ba. A cég marketingből is jelesre vizsgázik, hiszen a közlemény végén gondosan megjegyzi: februárban már az áruházakban lesznek az új dízájnnal, ujjakra és körmökre veszélyt nem jelentő azonos márkájú strandszékek. 

Ui.: Ez a cikk nem jöhetett volna létre, ha a szerzője nem érzi úgy, ez az utolsó alkalom az életében, hogy leírja azt a kifejezést, hogy ujjbecsípődéses baleset.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek