7 évnél régebbi cikk

Le mernél ugrani egy tíz méter magas toronyból a medencébe?
Le mernél ugrani egy tíz méter magas toronyból a medencébe?

Tíz méter magasan állni és lenézni a mélybe durva érzés. Akármit is képzelsz el a földön állva, fent valószínűleg teljesen másképp reagálsz. Svédországban 67 olyan embert filmeztek le, akik korábban még sosem jártak ilyen magas ugrótornyon.

Online hirdetések útján 67 ember jelentkezett Maximilien Van Aertryck és Axel Danielson kísérleti dokumentumfilmjébe. Olyan vállalkozókat kerestek, akik a felajánlott 30 dollárért cserébe felmentek egy tíz méter magas ugrótorony tetejére, és elsétáltak annak a pereméig. Fontos kritérium volt, hogy korábban sosem járhattak ilyen építményen és nem ugorhattak még ilyen magasról. Az, hogy végül leugrottak róla vagy sem, a filmkészítők szempontjából mellékes volt, ők ugyanis az emberi reakciókat akarták megörökíteni. Mindezt meg is tették hat kamerával és jópár mikrofonnal.

A filmesek szerint végül a jelentkezők nagyjából 70 százaléka ugrott le a toronyból. A Svédországban forgatott filmet most teljes egészében a The New York Times közölte. Aki megnézi, garantáltan magára ismerhet a mindössze 16 perces film valamelyik szereplőjében. Vagyis inkább az illető reakciójában.

(The New York Times)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek