7 évnél régebbi cikk

Diákparlament Insider - Ami a beszámolókból kimaradt
Diákparlament Insider - Ami a beszámolókból kimaradt

Hétvégén rendezték a 2017-es Diákparlamentet. A Székesfehérvárra érkező 300 tanuló túl azon, hogy a diákokat érintő legfontosabb ügyeket megtárgyalta és azt végül a szakpolitikusoknak előterjesztette, azért jól is érezte magát városunkban. Beszámoló - sok képpel.

Aki arra kíváncsi, hogy milyen, egyébként valóban fontos ügyekről és azok megtárgyalásáról szólt az idei Diákparlament, az most fejezze be ennek a cikknek az olvasását. Vagy még jobban teszi, ha megnézi a Fehérvár TV összeállítását az eseményről. Mi most inkább megpróbálunk a kulisszák mögé nézni, amihez szakértő segítséget is kaptunk Nagy Boglárkától, a Székesfehérvári Diáktanács elnökétől.

A képen balra Nagy Boglárka (Fotó: Simon Erika)

– A Diákparlamentet három év után ismét Fehérváron rendezték – kezdte Nagy Boglárka –, 300 diák érkezett városunkba  az elmúlt hétvégén. A három nap alatt bőven volt idő arra, hogy jobban megismerjük egymást. Igyekeztünk jó programokat kitalálni és összeállítani számukra. Ebben nagy segítségünkre volt a város önkormányzata is.

Megérkeztek a megyei diáktanácsok küldöttei (Fotó: Simon Erika)

– Szombaton például egy városismereti versenyt rendeztünk: egy telefonos applikáció letöltése után kellett különböző feladatokat megoldania a résztvevőknek. Így a több száz diák bejárta a Belvárost és felfedezte magának Székesfehérvárt.

(Fotó: Simon Erika)

(Fotó: Simon Erika)

– A verseny végén az országalmánál gyűltünk össze mindannyian, ahol a Megadance táncegyüttes segítségével egy táncos flashmobot szerveztünk. Jó volt látni, hogy bár az elején csak páran táncoltunk, szép lassan 100-120 fősre duzzadt a velünk együtt mozgók száma. Szerintem egyébként ez volt az egyik legjobb hangulatú esemény az egész hétvégén.

Flashmob az Országalmánál (Fotó: Simon Erika)

 – Az estére még komolyabban készültünk: a vacsora után táncházat szerveztünk. Ezen felül volt Beugró is a versünnepesekkel, a Fehérvár Hangja döntősei is felléptek és meghívtuk Pixát is egy koncertre. Volt továbbá csocsózási lehetőség és képvetítés, akinek pedig ahhoz volt kedve, inkább barátkozott az ország minden pontjáról idesereglett diákokkal.

Vacsorázik a Diákparlament (Fotó: Nagy Boglárka)

Pixa koncertjén (Fotó: Nagy Boglárka)

 – A résztvevők összességében nagyon jól érezték magukat nálunk. Ahogy beszélgettem velük, az jött le, hogy leginkább a Belváros szépsége, hangulata nyűgözte le őket. Ezen felül dicsérték a város fiatalosságát, és azt is, hogy láthatóan milyen sokat tesz Székesfehérvár a fiatalokért. Szóval egy nagyon jó kis hétvége volt ez, és ha még eredménye is lesz, az lesz csak a hab a tortán.

A küldöttek az Országalmánál (Fotó: Simon Erika) 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek