Clear sky21 °C
2019. október 14. hétfő Helén
Menü

Eddig egyetlen fehérvári étterem sem csatlakozott a nem hivatalos Torkos Csütörtökhöz

Eddig egyetlen fehérvári étterem sem csatlakozott a nem hivatalos Torkos Csütörtökhöz
Holnap nem lesz féláras étkezés a közelben (Fotó: Digital Trends)

Hivatalosan elmarad az idei Torkos Csütörtök, de országszerte jópár étterem mégis megtartja a féláras akciózást. Fehérvárról és környékéről egyelőre még egyetlen vendéglátóhely sem csatlakozott az alternatív gasztroprogramhoz. Aki olcsón szeretne enni holnap a közelben, annak Várpalotáig vagy Budapestig kell mennie.

Nehéz elhinni, hogy március 2-án Székesfehérváron - és országszerte - senki nem akar féláron enni az éttermekben. Pedig úgy néz ki, hogy erre most nem lesz lehetőség: idén már nem szervezi meg a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Torkos Csütörtököt. Az akciós gasztroprogram honlapját is megszüntették, a torkoscsutortok.hu oldalon néhány hete még a tavalyi rendezvényről lehetett olvasni, ma már be sem tölt a honlap. Nagy valószínűséggel nem az érdektelenség lehet az oka a 2006-ban indult nagy sikerű féláras éttermezésnek, hiszen tavaly is még közel 600 hely vett részt az akcióban. Hivatalos reakció egyelőre nincs az MTÜ részéről, hogy miért hátráltak ki a rendezvény mögül.

Az éttermek azonban nem hagyják magukat: az ország több pontján is megrendezik holnap az 50 százalékos kedvezménnyel csalogató nem hivatalos Torkos Csütörtököt. Az önszerveződő akcióban részt vevő vendéglátóhelyeket egy térképen gyűjtötték (és gyűjtik folyamatosan) egy csokorba. Rossz hír a fehérváriaknak: a cikk megírásának pillanatáig egyetlen helyi étterem sem gondolta úgy, hogy érdemes részt vennie a holnapi akcióban, Ez persze még nem zárja ki, hogy a következő 24 órában legyenek olyan székesfehérvári vagy környékbeli éttermek, akik mégis látnak fantáziát a nem hivatalos szerveződésben.

Jelen állás szerint azonban aki holnap féláron akar jókat enni, annak legalább Várpalotáig vagy Budapestig kell mennie.

UPDATE: A fehérvári Porto Vino és a Five X Bowling Center megtartja a Torkos Csütörtököt, bár az alábbi térképen még nem szerepelnek.

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

 • Török offenzíva - A szíriai hadsereg bevonult Tabkába és Rakkába
  Török offenzíva - A szíriai hadsereg bevonult Tabkába és Rakkába
 • Önkormányzat 2019 - Tizenkét településen szavazategyenlőség a polgármesterjelöltek között
  Önkormányzat 2019 - Tizenkét településen szavazategyenlőség a polgármesterjelöltek között
 • 16 ezer kérvény - sikeres a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program
  16 ezer kérvény - sikeres a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program
 • Biztosan időközi parlamenti választás következik Dunaújvárosban
  Biztosan időközi parlamenti választás következik Dunaújvárosban