7 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Punnany Massif, A Régi város és Gyöngyhajú lány
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Punnany Massif, A Régi város és Gyöngyhajú lány

A hétvégi időjárás a fedett helyes programoknak fog kedvezni: az előrejelzések szerint csapadék nem lesz, viszont a szél marad, és az idő is csak pár fokkal fog melegedni. Itt van néhány program viszont, ahol megfeledkezhetünk a természet viszontagságairól.

Zene: Punnany Massif koncert
Mikor?: Március 10., péntek, 20:00
Hol?: FEZEN Klub

Teljes meggyőződéssel állíthatjuk, hogy székesfehérvár tele van Massif rajongókkal. Már az első napokban elfogytak a jegyek, de akinek nem jutott, annak sem kell kétségbe esni, a nagy érdeklődésre való tekintettel jövőhét pénteken a fiúk ráadás koncertet adnak. A magyar fiatalok szócsövének számító zenekar nem mindig volt ennyire népszerű, de ma már nincs fesztivál, ahol ne nagyszínpadon lennének, és koncertjeik is helytől függetlenül teltházzal futnak. 

Krimi: Rejtélyes vacsora
Mikor?: Március 10., péntek, 19:00
Hol?: Rosetta Bistro és Étterem

Ha unod már, hogy előbb fejted meg, ki a gyilkos a CSI: Miami-ban, mint Horatio, és szeretsz enni, akkor mi már tudjuk, hogy mi lesz az esti programod. Egy három fogásos vacsora mellett élheted át saját bőrödön a Cluedo játékból ismert gyilkosság a vacsorán érzést, egy tíz fős csapattal. Mivel ez egy szerepjáték, mindenkinek biztosítanak személyiséget, saját titkokat, utasításokat, amihez a vacsora folyamán ragaszkodni kell. A kor a 18. század eleje, melyhez a zene is dukálni fog, ezért hogy ne nagyon tűnj ki a díszletből, érdemes kicsit elegánsabban öltözni. Aki lemaradna az eseményről, akár meg is rendelhet egy gyilkosságot barátainak, korhű ruhákkal és zenével együtt. További infókért katt ide!

(Fotó: allevents.in)

Színház: Gyöngyhajú lány balladája- Omega musical
Mikor?: Március 11., szombat, 15:00, 19:00 
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Úgy látszik, egy bizonyos kor után a zenekaroknak kötelező musicalt csinálni a számaikból. Az Abbától kezdve az Eddán és Hungárián át, most elérkeztünk a görög ábécé végéig, az Omegáig. A gyöngyhajú lány balladája a legismertebb Omega számokat dolgozza fel, amiket olyan híres musical énekesek adnak elő, mint Koós Réka, Fésűs Nelly, R. Kárpáti Péter, vagy Lux Ádám. Mivel bizonyos érzelmek minden zenekar életében jelen vannak, természetesen ebből a darabból sem hiányozhat a szerelem, na meg persze a csalódás, amit egy fiatal lány szemszögéből szemlélhetünk. 
Hangolódásnak itt van egy kis Gyöngyhajú lány!

Mozi: A régi város
Mikor?: Február 23-tól
Hol?: Barátság Mozi, Cinema City Alba

Régen volt annyira komplex és fogyasztható film a mozikban, mint a hat Oscar-díjra jelölt "A régi város". Ebből kettőt meg is nyert ( a legjobb férfi főszereplő, és a legjobb eredeti forgatókönyv) a Casey Affleck nevével fémjelzett behatárolhatatlan stílusú film. Ugyanis bár a legtöbb helyen drámaként határozzák meg a kategóriáját, nagyon kevés mozi képes arra, hogy miközben ülsz a nézőtéren és zokogsz, másodpercek múlva már a nevetéstől potyognak a könnyeid. Az utóbbi időben olyan filmekből is kevés született, ami a több mint kétórás időtartama ellenére odaszegez a székhez, és nem merül fel benned egyszer sem, hogy ránézz a telefonodra, írt-e valaki messengeren. Mindezt egy, a valóságtól nem túl elrugaszkodott történettel éri el a rendező, aki a harmincas évei végén járó főszereplő segítségével mutatja be azt, milyen érzés egy nagyvárosból visszaköltözni abba a porfészekbe, ahonnan elindult az élete. Természetesen számtalan, a filmközben kibontakozó családi dráma is fűszerezi az egészet, de ettől lesz egy nagyon szerethető átlagember-történet. Erősen ajánlott megtekintésre!

Mozi: Kong: Koponya-sziget
Mikor?: Március 9-től
Hol?: Cinema City Alba

Végre megérkezett az újabb King Kong-film a mozikba. Hiányzott már ez, mint egy falat kenyér. Ki nem találná senki: a majom még nagyobb, a többi szörny még félelmeteebb, a főszereplő nő még szőkébb. A helyszín ezúttal nem New York, hanem Kong hazai pályája, a Koponya-sziget, ahol - mint később kiderül - nem csak a gorilla hatalmas, hanem minden egyéb élőlény is. Igazi popcorn movie, fantasztikus CGI-effektekkel, robbanásokkal, lövésekkel és csontig hatoló sikolyokkal.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek