7 évnél régebbi cikk

Március 15.: így ünnepel Fehérvár
Fehérvár Médiacentrum fotójaMárcius 15.: így ünnepel Fehérvár

Aki végig akarja tolni az idei március 15-én az összes ünnepi programot, jó lesz, ha holnap korán kel és eleve tervezzen késő estig. Pihenésre sok idő nem jut majd, cserébe jelen állás szerint nem kell hóesésre - és egyéb csapadékra sem - számítani. De már mondjuk is, hogy milyen programokkal lehet a hét közepére ékelődött nemzeti ünnepet elütni:

9:00-10:30 Palotaváros: Huszártábor
Nem csak a gyerekeket várják a lovashuszárok a Halászutca és a Rác utca közti füves területen. Az érdeklődők megismerkedhetnek a korabeli huszárfegyverekkel, felszereléssel, és bevetés közben is láthatják őket.  

9:00-18:00, Városház tér: József-napi vásár
Ha elfelejtettük volna, hogy szerdán zárva lesznek a boltok, és otthon állunk a konyhában sajt, vagy méz nélkül, nem kell kétségbeesnünk: a József-napi vásár egész nap várja termelői portékáikkal és kézműves termékeikkel a Városház térre látogatókat. 

10:15, 16:00 Városház tér: Őrzők
Petőfi, Jókai vagy Szendrey Júlia alakja még azoknak is ismerős lehet, akik nem nagyon figyeltek történelem órákon, na de azt, hogy ki volt a titkos rendőr, vagy mi volt a szerepe az ügyeletes feljelentőnek, már kevesebben tudják. A fehérvári Bory Iskola diákjai és a középiskolás színjátszók előadása a színjáték mellett rap, tánc és zenei elemekkel lesz teletűzdelve.

16:00 Barátság Mozi: Kincsem
Milyen lehetett az 1840-50-es években elszegényedett nemesként élni? Blaskovich Ernő élete a szabadság harc után nagyban megváltozik. A vagyonát elveszti, kicsapongó életet él, egészen addig, míg gazdája nem lesz egy csodalónak, Kincsemnek. A sztori persze ennél bonyolultabb, a bosszúvágy és szerelem sem maradhatott ki a forgatókönyvből.

15:00-20:50 Duna TV: Egy magyar nábob, Kárpáthy Zoltán, A Hídember 
Aki inkább otthon képzeli el a szerdát, annak sem kell ünnepi hangulat nélkül maradnia. A Duna Televízió az ilyenkor megszokott filmcsokorral jelentkezik. És ha ez nem lenne elég, kapcsolj át az M5-re, ahol 19.30-kor Katona József Bánk bánja teheti fel a pontot az i-re.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek