6 évnél régebbi cikk

Lángok csaptak fel az etyeki Korda Filmstúdió egyik csarnokában
Fehérvár Médiacentrum fotójaLángok csaptak fel az etyeki Korda Filmstúdió egyik csarnokában

A csarnokban harminc-negyven ember volt, de személyi sérülés nem történt.

Délelőtt csaptak fel a lángok az etyeki Korda Filmstúdió egyik, körülbelül 1500 négyzetméteres csarnokában. Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy az épületben fadíszletek, kellékek és festékanyagok lángolnak. Az MTI szerint a csarnokban a tűz keletkezésekor harminc-negyven ember volt, mindannyian biztonságos helyre menekültek.

A helyszínen már dolgoznak az érdi és a bicskei tűzoltók, akik az oltási munkákat a Fejér megyei műveleti szolgálat irányításával végzik. Farkas-Bozsik elmondta, hogy a tűzoltók behatolása a leeső anyagmaradványok miatt nehézkes, ennek lehetőségét keresik, de a fokozott veszély miatt egyelőre kívülről próbálják megfékezni a lángokat. A szóvivő megjegyezte: az épület teteje elkezdett deformálódni, ami arra utal, hogy nagyobb hőtermeléssel járó tűzről van szó.

Farkas-Bozsik Gábor közölte: a csarnok korábban teljes terjedelmében égett, mostanra - a hőkamerás vizsgálat alapján - több gócpontra szűkült a tűz, egyébként vélhetően a csarnok szigetelőanyaga füstöl erőteljesen. Kívülről láng nem is látszik, csak a füst. A tetőt továbbra is hűtik az omlás elkerülése érdekében. Még órákba telhet, mire bejutnak az épületbe - tette hozzá.

Kresmery Dániel, a Korda Filmstúdió produkciós vezetője elmondta: az elmúlt napokban filmet forgattak az érintett műteremben, annak díszletei voltak csak a csarnokban. A tűz keletkezésekor, reggel fél kilenckor nem forgattak - tette hozzá. A Korda Filmstúdió hét műterméből egy közepes méretűben ütött ki a tűz.

(MTI-FMC)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek