6 évnél régebbi cikk

Minden időjárások legundorítóbbja vár ránk a héten
Fehérvár Médiacentrum fotójaMinden időjárások legundorítóbbja vár ránk a héten

Ha valaha szavazást rendeznének arról, hogy melyik a legundorítóbb időjárás, az biztosan jó eséllyel pályázna a végső győzelemre, ami ezen a héten ránk vár. Az első napokban lehűlés, mindenféle csapadékok, felhők, majd csütörtöktől felmelegedés, fülledt idő, felhőkkel, további csapadékkal és feltehetően jó sok szűrt fénnyel. Hát nem imádnivaló?

Május második hetében végre eljött azoknak az ideje, akik rajonganak az egész napos hunyorgásért és ezzel párhuzamosan szeretnek fülledt időben izzadni. Az égiek legalábbis biztosan rájuk gondoltak, amikor azt az időjárásnak nevezett valamit prezentálták erre a hétre, amit az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) megküldött az MTI-nek. Szinte minden nap lesz zápor, zivatar, a hét első felében ehhez őszies hőmérsékletek párosulnak, csütörtöktől azonban ránk fog izzadni a póló. Meg minden más is. Összességében erre készüljünk lélekben, de sokkal inkább testben:

Hétfőn reggel a keleti tájakon eshet néhol kisebb eső. Napközben elszórtan, főként az Eger-Békéscsaba vonal széles sávjában várható gyenge eső, zápor. A Dunántúlon és a középső területeken viszont akár hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. A szél többfelé megerősödhet. A minimumhőmérséklet 6-12 fok között valószínű (az Északi-középhegység térségében lesz a leghűvösebb). A nappali maximumok 15-20 fok között alakulnak (a Dunántúlon várhatók a magasabb értékek).

Kedden erős lesz a szél, a Dunántúlon és néhol északkeleten viharos széllökések is lehetnek. Hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, szórványosan valószínű eső, záporeső. A leghidegebb órákban 4-10 fok lehet, napközben pedig 10-15 fokig melegszik a levegő.

Szerdán a több-kevesebb napsütés mellett legfeljebb néhol északon lehet gyenge eső.  A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok 11-16 fok között alakulnak.

Csütörtökön ismét több helyen megerősödik, a Dél-Dunántúlon akár viharossá fokozódhat a szél. Elsősorban a délutáni, esti órákban alakulhat ki záporeső, egy-egy zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7 fok között alakul, északkeleten talajmenti fagy is lehet. Napközben 17-23 fokig melegszik a levegő.

Pénteken több helyen - délután főként északon, északkeleten - alakulhat ki zápor, helyenként zivatar. A szél helyenként erőssé, zivatarban viharossá válhat. A leghidegebb órákban 9-15 fok lehet. A nappali maximumok 18-25 fok között alakulnak, északkeleten lehet a hűvösebb.

Szombaton is többfelé várható zápor, zivatar, erős, akár viharos széllel.  A legalacsonyabb hőmérséklet 11-16, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 20-26 fok között valószínű.

Vasárnap is megerősödhet a szél és szórványosan zápor, főként keleten néhol zivatar is lehet, de már napsütés is várható. A leghidegebb órákban 9-15 fok lehet. Napközben 18-24 fokig melegszik a levegő

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek