6 évnél régebbi cikk

10+1 felejthetetlen nyári sláger a kilencvenes évekből
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com
10+1 felejthetetlen nyári sláger a kilencvenes évekből

Napolaj, Balaton, forró napsütés és fülledt éjszakák – mindez már visszavonhatatlanul közeleg. Ráhangolódásként ideje meghallgatni a kilencvenes évek legismertebb nyári slágereit, úgyhogy jól összegyűjtöttük őket nektek.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem ezeken az első nyárias hangulatú napokon valahogy rögtön beugranak azok a dalok, amiket tiniként a vakáció alatt hallgattam. Legszívesebben pakolnám a táskám és indulnék is a strandra, ahogy felcsendülnek az első taktusok. Orromban érzem a napolaj illatát... de mivel egyelőre maradok itt a gép előtt, összegyűjtögettem nektek a legtipikusabb hazai nyári slágereket, amikre biztos, hogy ti is átbuliztatok jó néhány nyári éjszakát a kilencvenes években. Hallgassátok meg őket és álmodozzatok egy kicsit a nyárról!

1. UFO: Nyár van
Csapjunk is rögtön a közepébe, kapjuk fel a bikinit vagy a fürdőgatyát, és perdüljünk táncra a nappali közepén! Amúgy is ideje ellenőrizni, hogy jó-e még a tavalyi fürdőruha, vagy nem árt beszerezni egy újat.

 

2. Emergency House: Nyakig ér a holiday
Kinek a Balaton, kinek a tenger vagy az úszómedence, a lényeg, hogy merüljünk nyakig a nyárban!

 

3. 4F Club: Balatoni láz
Na, ez az a szám, aminél tényleg nem bírom magam visszatartani, hogy elkezdjem bedobálni a strandszatyorba a törölközőt meg a napszemüveget...

 

4. Carpe Diem: Álomhajó
Ha egy kicsit messzebbre szeretnénk jutni a hullámokon, gumimatrac helyett ideje hajóra szállni!

 

5. Sipos F. Tamás: Buli van
Nemcsak Balatonunk van ám, hanem Velencei-tavunk is. Ha "Agárd a cél", akkor induljunk útnak ezzel a dallal!

 

6. Rapülők: Holiday Rap
Hurrá evribádi, jön a hálidéj! – énekeltük teli torokból Geszti Péterrel és csapatával... Tekerjük fel most is a hangerőt!

 

7. Mr. Rick: Zárjon be a gyár
Ha pedig már végképp elegünk van a melóból, jöjjön ez:

 

8. Pa Dö Dő: Úszkálunk
Aztán most már tényleg vessük bele magunkat a vízbe! De legalább a kádba...

 

9. Venus: Régi nyár
A vége felé jöjjön egy-két líraibb dallam, mert azért a nyár nem csak a napozásról meg a lubickolásról, hanem a szerelemről is szól!

 

10. Manhattan: Várj, Te hosszú forró nyár
Valószínűleg sok lány sírta tele a párnáját a négy fiút hallgatva akkoriban... Őszintén szólva így huszonöt év távlatából már nem tűnik akkora durranásnak, de akkoriban én is kiragasztottam a posztereiket a szobám falára.

 

+1: UFO: Napolaj
Ennek a nótának az eredeti klipjét ugyan nem tudom megmutatni, de kihagyhatatlan a listából. Úgyhogy ezt még hallgassátok meg, aztán irány napolajat venni!

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek