6 évnél régebbi cikk

Nyárral búcsúzik a tavasz, tavasszal kezd a nyár
Fehérvár Médiacentrum fotójaNyárral búcsúzik a tavasz, tavasszal kezd a nyár

A cím feldolgozására hagynék pár másodpercet. Megvagyunk? Igen, a helyzet az, hogy csütörtökön már hivatalosan is nyár lesz. Ehhez képest május utolsó napján meg fogunk rohadni, olyan meleg lesz. Míg a nyár első napjai egy kicsit hűvösebbek lesznek, de azért nem sokkal.

A számokat nézegetve elég komoly esély van arra, hogy mindenféle hőmérsékleti rekordokkal búcsúzzon a május. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) MTI-nek elküldött – általunk pedig alábbra kopipésztelt – heti előrejelzése szerint ritka lesz az olyan nap, amikor nem 30 fölé várják a napi csúcsot. Nyilván hétvégére enyhülhet majd valamennyit, de az sem lesz vészes. A betondzsungelben élők számára tehát egy igazi fülledt, farmerbe izzadós hét következik 

Hétfőn napos, száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 6-13 fok között, a legmagasabb 26-30 fok között várható.

Kedden is többnyire napos idő várható, legfeljebb északon fordulhat elő néhol záporeső. A leghidegebb órákban általában 9-15 fok lehet. Napközben 28-32 fokig melegszik a levegő.

Szerdán, május utolsó napján a napos időt követően erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, kezdetben északnyugaton, majd délután másutt is egyre több helyen valószínű zápor, zivatar. A szél élénk, helyenként erős lesz, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 12-18 fok között valószínű. A nappali maximumok 28-33 fok között alakulnak.

Június elsején, csütörtökön több órára kisüt a nap, délen szórványosan, északon néhol valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödhet, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 25-30 fok között várható.

Pénteken és szombaton többnyire gyengén felhős, napos időre lehet számítani. Pénteken csak nyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, szombaton nem valószínű csapadék. Pénteken a leghidegebb órákban 10-16, szombaton 8-14 fok lehet. A nappali maximumok mindkét nap 23-28 fok között alakulnak.

Pünkösdvasárnap a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan várható zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 9-15, a maximumhőmérséklet 22-27 fok között valószínű

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek