6 évnél régebbi cikk

Sovány vigasz: Lazovics az MVP
Fehérvár Médiacentrum fotójaSovány vigasz: Lazovics az MVP

A Videoton számára túl magas volt a léc a bajnoki döntőnek is beillő meccsen, a Honvéd elleni 1:0 arányú vereség az oly fájó ezüstérmet hozta a fehérvári klubnak. Sovány vigasz, hogy a bajnokság legjobb játékosát a Vidi adta, bár az utolsó forduló magánszáma vélhetően nem szerzett újabb híveket Danko Lazovicsnak.

A Honvéd győzelmével elhódította a bajnoki címet, míg a Vidinek be kellett érnie az ezüsttel. A bajnoki döntővel felérő meccs másnapján már a különdíjakat is kiosztották a RangAdó Díjátadó Gálán, melyen természetesen a bajnokcsapat tagjai taroltak, de a fehérváriaknak is jutott egy elismerés.

A kategóriák győzteseiről a klubok szavazatai döntöttek, a szokásoknak megfelelően a csapatkapitány és a vezetőedző mellett a legfiatalabb és a legidősebb játékosok voksolhattak kategóriánként a legjobbakra. Egy közönségdíjat is átadtak a gálán: az év legszebb NB I-es gólja kategóriában a szurkolók szavazatai döntöttek.

A bajnokság legjobb játékosának a fehérváriak veterán szerb csatárát, Danko Lazovicsot választották, aki valószínűleg nem az egy nappal korábbi "vanmensóval" vívta ki az elismerést.

Lazovics elsőségét sokkal inkább az olyan góloknak köszönheti, mint amilyet például a 22. fordulóban rúgott, épp a Honvéd ellen. 

A zuhanyhíradó szerint a Szerbiába visszatérő csatár érdekes kijelentést tett a gálán, mely megkérdőjelezheti távozását is: rövid beszédében elmondta, jól érezte magát hazánkban az elmúlt hónapokban, és reményei szerint a következő szezonban is találkozik az egybegyűltekkel.

A Honvéd adta a bajnokság legjobb edzőjét (Marco Rossi), gólkirályát (Eppel Márton, 16 gól) és felfedezettjét (a korábban a Viditől talán felelőtlenül elengedett Zsótér Donát).

A díjazottak teljes névsora:

  • A FÉRFI NB I LEGJOBB JÁTÉKOSA: Danko Lazovics (Videoton)
  • A NŐI NB I LEGJOBB JÁTÉKOSA: Fenyvesi Evelin (FTC)
  • A FÉRFI NB I LEGJOBB EDZŐJE: Marco Rossi (Bp. Honvéd)
  • A FÉRFI NB I LEGSZEBB GÓLJA: Lipták Zoltán (DVTK)

 (A szezon góljának választott Lipták-találat 3:55-től látható.)

  • A FÉRFI NB I GÓLKIRÁLYA: Eppel Márton (Bp. Honvéd)
  • A FÉRFI NB I FAIR PLAY-DÍJAS CSAPATA: DVSC
  • A FÉRFI NB I LEGJOBB JÁTÉKVEZETŐJE: Solymosi Péter
  • A FÉRFI NB I FELFEDEZETTJE: Zsótér Donát (Bp. Honvéd)
  • A NŐI NB I FELFEDEZETTJE : Turányi Lilla (MTK)
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek